Asistare psihologica anti-mobbing
 /  Asistare psihologica anti-mobbing

Asistare psihologica anti-mobbing

Mobbing-ul este perceput de catre angajatii hartuiti ca fiind una dintre cele mai traumatizante experiente umane, dupa cele legate de moartea unor persoane apropiate. Este responsabilitatea fiecaruia dintre noi de a trata cu seriozitate si de a acorda importanta cuvenita situatiilor de mobbing intalnite fie in randul celor apropiati fie al colegilor, prietenilor, cunoscutilor.

Mobbing-ul sau hartuirea psihologica sistematica la locul de munca este o forma de persecutie sau teroare psihica asupra unui angajat din partea colegilor sau superiorilor, prin atacuri intentionate, cu consecinte asupra sanatatii fizice, emotionale, profesionale si relationale a acestuia. Miza in mobbing este, de cele mai multe ori excluderea angajatului de pe post sau din organizatie.

Vezi aici Inventarul actiunilor mobbizante

Orice persoana, din orice tip de organizatie, poate fi victima hartuirii psihologice la locul de munca. Conform rezultatelor unei anchete la nivelul Uniunii Europene, 9% din angajatii din U.E., respectiv 12 milioane de persoane, au afirmat ca au fost supusi hartuirii morale la locul de munca.

ISTT, prin Departamentul anti-mobbing, isi doreste sa sustina sanatatea emotionala a angajatilor punand la dispozitie urmatoarele tipuri de servicii:
 • Evaluarea situatiei de mobbing;
 • 1 sedinta de preluare sesizare si consiliere individuala anti-mobbing gratuita;
 • Informare si consiliere antimobbing ( se ofera repere psihologice, legale si profesionale pentru ca persoana sa se poata proteja sanatos in situatia data si sa ia decizia optima referitoare la pastrarea / parasirea locului de munca / reintegrarea sau reorientarea profesionala);
 • Consiliere psihologica, psihoterapie si/sau consilierea carierei /consiliere profesionala;
 • Grupuri de suport anti-mobbing;
 • Directionarea catre specialisti: avocati, consilieri juridici, mediatori, psihoterapeuti, cosilieri profesionali, medici psihiatri si institutii abilitate in domeniu.
In cadrul campaniei „Fii Bine cu Tine la Locul de Munca!” specialistii ISTT din cadrul Departamentului anti-mobbing desfasoara:
 • Campanii de informare, constientizare si sensibilizare a fenomenului;
 • Terapie organizationala si interventii de well-being in organizatii;
 • Cursuri (formare profesionala pentru dezvoltare competente specialisti);
 • Seminarii si workshop-uri pentru publicul larg;
 • Studii de cercetare a fenomenului de mobbing si a stresului la locul de munca.

 

Echipa ISTT

Parteneri

Din dorinta de a oferi servicii de calitate, am dezvoltat parteneriate importante cu companii de incredere din Romania.


Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.