ISTT is loading!
Program de asistare psihologica la SOS Satul Copiilor Bucuresti
 /   / Program de asistare psihologica la SOS Satul Copiilor Bucuresti

Program de asistare psihologica la SOS Satul Copiilor Bucuresti

Specialistii din cadrul Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) se implica, de la inceputul anului 2016, intr-un nou program de asistare: “Programul de psihoterapia traumei pentru beneficiarii SOS Satul Copiilor Bucuresti”.

In acest demers sunt implicati sase terapeuti si consilieri recomandati de ISTT in vederea lucrului terapeutic centrat pe trauma cu noua copii de la SOS Satul Copiilor Bucuresti. Beneficiarii programului au vârste cuprinse intre 9 si 13 ani. Ei au fost evaluati de psihologii organizatiei, iar acestia au recomandat psihoterapie externa specializata. Şedintele de terapie se desfasoara saptamânal, la sediul SOS Satul Copiilor Bucuresti.

Pe lânga interventiile terapeutice, specialistii recomandati de ISTT intentioneaza sa viziteze casele familiale pentru a lua legatura cu mama SOS care ii ingrijeste pe copii.
Potrivit coordonatorului programului, Andra Costin, aceasta colaborare este extrem de importanta si ofera o sansa in plus copiilor din SOS Satul Copiilor de a atinge un echilibru emotional si de a face fata mai bine tuturor situatiilor dificile cu care se confrunta.

Mai mult, daca vor mai fi identificate nevoi de psihoterapia traumei la copiii din SOS Satul Copiilor Bucuresti, ISTT va recomanda in continuare terapeuti care sa preia cazurile noi.

Articole Similare

 

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.

Urmareste-ne