ISTT is loading!
Articol publicat pe AGERPRES – Comunicat de presa – Institutul...
 /   / Articol publicat pe AGERPRES – Comunicat de presa – Institutul...

Articol publicat pe AGERPRES – Comunicat de presa – Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei organizeaza cea de-a treia editie a Conferintei Internationale de Psihotraumatologie, cu tema: ‘Trauma psihica, intre cunoasterea stiintifica si arta abordarii’.

Cea mai importanta manifestare stiintifica a anului si cel mai amplu eveniment din România dedicat domeniului psihotraumatologiei va avea loc la sediul Facultatii de Psihologie si Știintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti (Șoseaua Panduri nr. 90), in zilele de 3 si 4 octombrie 2015.

Conferinta se adreseaza cu precadere specialistilor in sanatate mintala (psihologie clinica, psihoterapie, consiliere, psihiatrie) si practicienilor care lucreaza in mod curent cu persoane cu trauma (medici, asistenti medicali, cadre militare si din politie, mediatori etc), dar si celor aflati la inceputul parcursului profesional, interesati de psihotraumatologie si de modalitati de lucru specifice pentru eliberarea resurselor blocate de trairea unor experiente traumatice.

Evenimentul reuneste, continuând traditia inceputa in 2011, nume sonore de experti români si internationali:

  • Prof. dr. Franz Ruppert, profesor universitar la Universitatea de Știinte Aplicate din Munchen din anul 1992 si psihoterapeut cu practica privata, a revolutionat psihoterapia prin abordarea psihismului uman dintr-o alta perspectiva, generând o noua maniera de lucru cu metoda constelatiilor.
  • Prof. dr. Șerban Ionescu, profesor emerit la Universitatea Paris 8 Vincennes — Saint-Denis (Franta) si la Universite du Quebec a Trois-Rivieres (Canada), autor si coautor a peste 230 de publicatii dintre care 27 de carti, multe devenite titluri de referinta in domeniu.
  • Conf. univ. dr. Diana Vasile, presedinta ISTT, psiholog, psihoterapeut cu o experienta practica de peste 18 ani, conferentiar universitar la Universitatea Hyperion si la Universitatea din Bucuresti.
  • Ms. Robyn Gordon, MAPS, lector, clinician si supervizor, preda ‘Terapie maritala si de cuplu’ in cadrul Școlii de Consiliere Psihologica si Psihoterapie a Institutului Cairnmiller, Australia. In cei peste 20 de ani de experienta a lucrat cu familii, adulti, adolescenti si copii si utilizeaza in activitatea sa teorii psihodinamice, umaniste si cognitiv-comportamentale.

Citeste intreg articolul pe: http://www.agerpres.ro/

 

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.

Urmareste-ne