ISTT is loading!
Articol publicat pe observator.tv – Lupta cu suferinta langa cei...
 /   / Articol publicat pe observator.tv – Lupta cu suferinta langa cei...

Articol publicat pe observator.tv – Lupta cu suferinta langa cei dragi! O asociatie propune primul curs de consiliere pentru apropiatii bolnavilor in stadiu terminal

„Peste 60% dintre rudele sau celor care se afla in stadiul terminal al unei boli ajung si ei sa se imbolnaveasca la scurt timp dupa diagnosticul celui apropiat.
România este primele putinele tari care nu are servicii dedicate consilierii psihologice in aceste situatii. O asociatie din Bucuresti a pus bazele primului curs de consiliere a celor care trec printr-o trauma psihica.

Cecilia este mama unui baiat care s-a nascut cu tetrapareza spastica. O boala incurabila care, cu timpul, i-a afectat picioarele si vederea. Femeia spune ca a invatat-o viata cum sa fie puternica pentru fiul ei, insa nu putine au fost momentele in care a avut nevoie de ajutor.

In acelasi timp, in Centrul Sfântul Nectarie din Bucuresti, o doamna incearca sa-si stapâneasca lacrimile in fata sotului. Şi-a petrecut 47 de ani din viata lânga el, iar acum este posibil sa o paraseasca. Toata durerea a dus-o singura.

In unitatile sanitare din tara noastra se intâmpla acelasi lucru. Corina Tudor este medic psihiatru la Spitalul Militar din Capitala. Ştie mai bine ca oricine cât de greu le este oamenilor sa fie alaturi de cei apropiati, in ultimele clipe de viata.

Practic, mai bine de jumatate dintre apartinatori ajung si ei in scurt timp sa se imbolnaveasca din cauza durerii pe care sunt nevoiti sa o gestioneze singuri. Primul curs de consiliere psihologica in ingrijiri paliative vine acum in sprijinul lor.

Citeste intreg articolul pe http://observator.tv/

 

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.

Urmareste-ne