ISTT is loading!

Asistare psihologica pentru militari

Departamentul pentru Asistarea Psihologica a Militarilor si Familiilor acestora

Departamentul a fost infiintat pe data de 6 oct 2014, in cadrul Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei, cu scopul de a oferi asistenta psihologica militarilor si familiilor acestora, intr-un cadru securizat, profesionist si confidential.

In opinia presedintelui Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT), conf. dr. Diana Vasile, „misiunea ISTT este sa contribuie in mod profesionist la imbunatatirea calitatii vietii tuturor celor care traverseaza experiente stresante si traumatizante. Razboiul este una dintre experientele cu potentialul cel mai inalt traumatic, nu doar pentru cei aflati in primele linii, ci si pentru membrii familiilor lor. De aceea, ca parte a societatii civile, era firesc ca ISTT sa se alature veteranilor si familiillor acestora, pentru ca experientele traite sa fie prelucrate cat mai natural. Dorim ca efectele acestor experiente, de multe ori subtile si de neinteles, sa poata fi abordate si intr-un spatiu liber de orice conotatie militara, astfel incat fiecare membru al familiei unui veteran sa se poata bucura de o viata cat mai echilibrata”.

La randul sau, Maria-Magdalena Macarenco, psiholog principal cu o experienta clinica si militara de 15 ani, considera ca ”militarii romani au depus un efort deosebit in misiunile ce le-au fost incredintate si pe care le-au indeplinit excelent. Ei merita respect si admiratie pentru curajul de a-si pune in pericol viata, integritatea corporala si sanatatea mentala. Infiintarea Departamentului pentru Asistarea Psihologica a Militarilor si Familiilor acestora reprezinta un pas important inspre recunoasterea sociala a sacrificiului lor si spre oferirea sprijinului psihologic necesar pentru ca ranile invizibile cu care s-au intors din misiune sa fie vindecate intr-un cadru securizant si profesionist.“

Obiectivele Departamentului sunt:
    • Asistarea psihologica a militarilor* expusi la experientele de razboi, ai partenerilor de viata si copiilor acestora;
    • Organizarea de workshop-uri informative destinate militarilor si partenerilor lor de viata cu privire la traumele de razboi si consecintele psihice si relationale care deriva din acestea;
    • Formarea si perfectionarea in aria posttraumatica a psihologilor departamentului.

* in activitate si in rezerva

Oferta de asistare psihologica a Departamentului:
    • Psihoterapie gratuita pentru militarii expusi la incidente traumatice;
    • 6 sedinte gratuite pentru militarii neimplicati in incidente traumatice;
    • 6 sedinte gratuite pentru membrii familiilor militarilor.

*Dupa terminarea celor 6 sedinte, se va discuta un plan personalizat referitor la dorinta persoanei de a continua asistarea si la posibilitatile financiare de a sustine continuarea asistarii.

Contact

Daca va confruntati cu o suferinta emotionala si sunteti in cautarea unui psiholog specializat in domeniul traumei militare, va rugam sa ne contactati prin:

E-mail: maria.macarenco@istt.ro

Telefon mobil: 0721 460 399 – Maria-Magdalena Macarenco, de luni pana vineri, intre orele 08:00 si 16:00.

Conditii de aderare la echipa de psihologi a Departamentului pentru Asistarea Psihologica a Militarilor si Familiilor acestora:
  • Sa fie membru ISTT;
  • Sa aiba cabinet individual de psihologie sau sa activeze intr-o societate de psihologie;
  • Sa aiba atestate in psihologie clinica si psihoterapie/consiliere psihologica;
  • Sa fi participat la cursuri de terapie a traumei civile si militare;

Daca aceste conditii sunt intrunite, solicitantul va fi programat pentru sustinerea unui interviu.

Evenimente viitoare


Evenimente

Parteneri

Din dorinta de a oferi servicii de calitate, am dezvoltat parteneriate importante cu companii de incredere din Romania.

 

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.

Acest câmp este obligatoriu.

Urmareste-ne