Despre ISTT
 /  STATUT SI ROI

Despre ISTT

E timpul sa afli ca acolo unde apar probleme, se ivesc intotdeauna si solutii!

Oricine poate colabora voluntar la activitatile promovate de ISTT, dar ele vor fi coordonate de psihologi, medici, asistenti sociali, cadre didactice, jurnalisti, avocati, asistente medicale, etc.

Toti ne confruntam cel putin o data in viata cu situatii traumatice carora ne e mai greu sa le facem fata intr-o maniera adecvata. In astfel de momente dificile, avem nevoie de ajutor psihologic specializat, de consiliere sau psihoterapie, de un profesionist cu care sa colaboram pentru a ne fi mai bine, pentru a (re)descoperi un sens.

Cei care au de castigat cel mai mult datorita rezultatelor muncii psihologilor implicati in proiectele desfasurate sub egida ISTT sunt persoanele care au nevoie de prevenirea sau ameliorarea efectelor traumelor psihice.

Inca de la inceput ISTT s-a deschis catre publicul larg, ajungand la cei care aveau cu adevarat nevoie, dar nu accesau serviciile de consiliere sau psihoterapie fie din motive financiare, fie din necunoasterea beneficiilor pe care le poate aduce asistarea de specialitate.

Ajutorul psihologic gratuit este oferit in 3 – 6 sedinte consecutive de consiliere individuala pe aceeasi problematica, de care au beneficiat pana in prezent 98 de persoane sau in cadrul sedintelor de grup organizate pana in prezent pentru peste 500 de persoane.
Tot pentru publicul larg, ISTT a lansat o serie de workshop-uri cu frecventa lunara ce vin in intampinarea oamenilor care se confrunta cu trauma psihica si suferinta emotionala.

Impreuna cu alte asociatii profesionale, ISTT sustine cursuri de formare continua referitoare la psihotraumatologie pentru psihologi si psihoterapeuti, personal medical , dar si cadre didactice. De asemenea, ISTT promoveaza si proiecte de cercetare impreuna cu universitati din tara si strainatate si dezvolta colaborari cu diferite asociatii profesionale, si fundatii care sa permita extinderea domeniului psihotraumatologiei, prin largirea bazei de cunostinte, prin rafinarea mijloacelor si metodelor de ameliorare si vindecare a suferintei emotionale cauzate de traumele psihice, prin crearea unor noi maniere de ajutorare a persoanelor traumatizate.

De aceea, ISTT acorda anual un premiu de excelenta pentru acei psihologi buni, profesionisti care demostreaza o activitate ce respecta valorile ISTT si aduce contributii de marca domeniului psihotraumatologiei.

Parteneri

Din dorinta de a oferi servicii de calitate, am dezvoltat parteneriate importante cu companii de incredere din Romania.


Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.