Fii Bine cu Tine, de Acum! – octombrie 2015
 /  Fii Bine cu Tine, de Acum! – octombrie 2015
Fii Bine cu Tine, de Acum! – octombrie 2015
Despre Conferinta:

Pe 4 octombrie, vino la conferinta Fii Bine cu Tine, de Acum!
Pentru ca e important sa stii ca daca ti-e bine cu tine si copilului tau ii va fi bine cu el.

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) anunta organizarea celei de-a treia editii a conferintei Fii Bine cu Tine!, care va avea loc in Bucuresti, pe 4 octombrie 2015. Evenimentul se adreseaza tuturor persoanelor interesate sa faca fata mai bine dificultatilor vietii, cu precadere parintilor care sunt invitati sa inteleaga ca pentru a-si ajuta copiii sa duca o viata implinita, trebuie sa-si accepte toate trairile si emotiile si, cu atat mai mult, sa participe in mod activ la atingerea si trairea propriei stari de bine. Starea de bine a parintilor influenteaza dezvoltarea emotionala si tipurile de emotii pe care le va manifesta si folosi copilul in procesul de relationare cu ceilalti. Sunt asteptati sa participe toti cei care isi doresc cunoastere de calitate in termeni ce pot si intelesi si, cu atat mai important, aplicati ulterior in viata de zi cu zi.

ISTT a initiat conferinta Fii bine cu tine! pentru a oferi oamenilor prilejul de a descoperi cum sa-si faca viata mai buna colaborand cu psihologi specializati in lucrul cu trauma. Astfel, pentru a raspunde multiplelor nevoi de intelegere, autocunoastere si de crestere personala, fiecare editie abordeaza o alta tematica. Anul acesta conferinta se intituleaza Fii Bine cu Tine, de Acum!, temele abordate fiind unele de interes actual, precum: ce strategii putem adopta pentru a ne accepta propriile vulnerabilitati si pentru a ne descoperi resursele, cum sa actionam atunci cand ne simtim neajutorati, lipsiti de putere ori in situatii fara iesire si de ce este divortul o experienta traumatica si cum l-am putea transforma intr-una „sanatoasa”.

Lectori si teme de discutie:
Diana Frazzei

Prezentarea lectorului:
Diana Luana Frazzei
este membru fondator al ISTT, psihoterapeut si psiholog clinician in practica privata si in colaborari cu institutii de sanatate din strainatate si din Romania. Diana este profund recunoscatoare pacientilor impreuna cu care invata constant pasi catre o viata sanatoasa si cu sens.
Prezentarea temei: “Ce nu ne doboara ne face mai puternici? 3 lectii de rezilienta invatate de la pacienti”.

Toti am auzit ca “ceea ce nu ma omoara ma face mai puternic”. Uneori am primit si confirmarea: dupa ce am depasit anumite obstacole in viata, ne-am simtit mai rezistenti, mai puternici. Insa am observat si opusul: ca putem ramane cu sensibilitati legate de intamplari nefaste, ca unii dintre noi nu isi mai revin si ca altii se schimba fundamental.
Suntem cu toti la fel de traumatizati sau reactionam diferit? Cum ne putem ridica dupa ce ne simtim doborati? Putem sa ne protejam si sa nu fim raniti sufleteste? Cei care au trecut cu succes prin situatii adverse sunt cei mai in masura sa raspunda acestor intrebari. De la acestia am cules 3 “lectii” care pot inspira practici sanatoase pentru a ne creste rezistenta la stres si a scadea riscul de trauma psihica.

Diana Gavajuc

Prezentarea lectorului:
Diana Gavajuc, psiholog, MA, psihoterapeut la Clinica PREMED, membru ISTT (alte studii: Economist, MA in marketing).

In cei 41 de ani am invatat ca haosul starnit de stres si conditii obiective de viata lasa loc echilibrului intern daca gasesti ancorele proprii si inveti sa le folosesti. Eu ma ancorez in Dumnezeu si in relatia cu sotul si cei 3 copii ai nostri. In cariera profesionala am avut oportunitatea de a-mi testa rezistenta, aptitudinile si convingerile lucrand 10 ani in lumea marketing-ului marilor companii. Pasiunea pentru cercetare m-a condus in drumul devenirii mele spre domeniul psihologiei, astfel incat de 8 ani invat si transmit mai departe conditia si bucuria vindecarii. Practic cu entuziasm dialogul in co-creatie, descoperind potentialul de schimbare a fiecarei persoane (inclusiv al meu) in cabinetul de psihoterapie.

Prezentarea temei: Esecul din oglinda de ieri…

Te scoli dimineata si te uiti in oglinda. Ce vezi acolo? Experienta si cercetarile spun ca mai mult decat chipul tau. Poate te surprinde monologul interior centrat pe trairi negative sau negarea lor. Se pare ca toti avem cel putin o usa a sufletului cu placuta ”Accesul interzis!”. Ce este dincolo? Poate o pestera a esecului de ieri bantuita de frica, neajutorare, rusine.

Poate azi te afli in fata unor oportunitati unice, dar nu poti sa decizi sa investesti cu incredere ceea ce observi in oglinda. S-ar putea ca obiectivul tau pentru ACUM sa fie doar supravietuirea.

Dar am aflat ca ”daca vrei sa umbli pe apa, trebuie sa cobori din barca”. Barca ofera siguranta obisnuintei, dar nu ne lasa sa zburam, nici sa alergam, nici macar sa umblam pe uscat. Care este barca ta? Pestera ascunsa din sufletul tau iti va spune. Studiile vor confirma.

Suntem oameni si suntem vulnerabili. Dar daca vrei sa treci dincolo de zona interzisa a inimii, te invit la o meditatie despre cum sa stai fata-n-fata cu vulnerabilitatea ta si sa descoperi resursele ca sa fii bine cu ce reflecta oglinda ta, incepand chiar de ACUM!

Iulia Ciorbea si Catalin Nedelcea

Prezentarea lectorului:
Catalin Nedelcea, doctor in psihologie si psihoterapeut formator, are o experienta de peste 17 ani in psihoterapia individuala si de grup.

Formarea sa de baza este umanist-experientiala, la care se adauga analiza reichiana, programarea neuro-lingvistica si perspectiva sistemica transgenerationala asupra familiei.

In prezent, Catalin este conferentiar universitar si prodecan al Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti.

Prezentarea lectorului:
Iulia Ciorbea, doctor in psihologie si psihoterapeut specialist cu o experienta de 12 ani in psihoterapia individuala si de grup, are formari in psihoterapie experientiala, hipnoza clinica ericksoniana, psihodrama, programare neuro-lingvistica precum si constelatii familiale.

In prezent, Iulia este lector universitar la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Ovidius, Constanta.
Catalin si Iulia au o istorie de peste 12 ani ca echipa terapeutica in lucrul cu grupurile terapeutice si de dezvoltare personala. Au sustinut impreuna multiple workshopuri la diferite manifestari stiintifice si pentru diferite companii. Abordarea lor este umanista si se centreaza pe experienta si procesele interne ale clientilor/participantilor.

Prezentarea temei: Divortul – o experienta (potential?) traumatica…..

Workshop-ul isi propune sa-ti arate de ce experienta divortului este o trauma, sa te ajute sa identifici si sa intelegi semnele acesteia, eventual sa incepi sa te gandesti ce ai putea face pentru un „divort sanatos”.


Vezi evenimentul video
Pentru a vizualiza evenimentul video, va rog introduceti e-mail-ul cu care v-ati inregistrat si codul primit!
Selectie tip participare
Acest eveniment va fi inregistrat si transmis online - Streaming Live. Puteti opta pentru prezenta in sala sau pentru accesul la inregistrarea video ce va fi accesibila online pe site-ul istt.ro, pe durata desfasurarii evenimentului.
Participa la evenimentul: Fii Bine cu Tine, de Acum! – octombrie 2015
Am citit si sunt de acord cu Politica de Confidentialitate ISTT *
Am citit si sunt de acord cu Termenele si conditiile de participare *
Vreau sa ma abonez la Newsletter-ul ISTT
( * ) Camp obligatoriu

Total: RON

Produs* :
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon* :Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.