Grupul 2, Modul optional – Training de dezvoltare personala si profesionala...
 /  Grupul 2, Modul optional – Training de dezvoltare personala si profesionala...
Grupul 2, Modul optional – Training de dezvoltare personala si profesionala in Psihotraumatologie si Metoda Propozitiei Intentiei

Curs de formare in Psihotraumatologie care foloseste Metoda Propozitiei Intentiei

Metoda este dezvoltata de psihoterapeutul german Franz Ruppert. Interesul sau se centreaza pe impactul transgenerational al traumelor, in special in aria tulburarilor mentale severe. In ultimii 17 ani a obtinut o intelegere profunda si o imbinare originala a experientelor traumatice si a procesului traumatic folosind teoria atasamentului, teoria traumei si dezvoltand propria sa maniera de lucru, numita Metoda Propozitiei Intentiei. Cele mai remarcabile rezultate ale muncii sale se vad in modul de analiza si abordare a traumelor de relatie si a celor timpurii (de la conceptie, perioada intrauterina si nastere), precum si in ameliorarea dificultatilor relationale si a tulburarilor psihice severe.

Metoda Propozitiei Intentiei

Metoda Propozitiei Intentiei nu este o simpla metoda, ci este parte integranta a strategiei de stimulare a potentialului natural de vindecare a psihicului in urma experientelor traumatice din relatiile de atasament. Aceasta metoda s-a dezvoltat plecand de la metoda constelatiei asa cum a fost ea folosita de Bert Hellinger, metoda similara cu psihodrama libera. Franz Ruppert a transformat-o insa intr-un instrument simplu de manifestare, intelegere si restructurare a mecanismelor psihice de protectie fata de suferinta traita, suferinta care uneori, neprelucrata, poate fi duce la disfunctii si tulburari psihice variate (anxietate, depresie, dificultati relationale, dependente de persoane sau substante, ganduri si/sau tentative suicidare, boli fizice cronice).

Traineri: Prof. Dr. Franz Ruppert, psiholog, psihoterapeut
Franz Ruppert este profesor universitar la Universitatea de Stiinte Aplicate din Munchen din anul 1992 si psihoterapeut cu practica privata. Tine prelegeri si workshop-uri in foarte multe tari ale lumii, devenind din ce in ce mai cunoscut si mai solicitat datorita noutatii intelegerii sale asupra psihicului si rezultatelor sale pentru stimularea sanatatii umane.
Franz Ruppert a revolutionat psihoterapia prin abordarea psihismului uman dintr-o alta perspectiva si generand o noua maniera de lucru cu metoda constelatiilor. Stilul sau unic si original este profund uman, respectuos si transformator pentru forta interioara a persoanei. A scris o serie de carti, dintre care cele mai reprezentative sunt: Splits in the Soul, Symbiosis and Authonomy, Trauma, Fear and Love, Early Traumas.
Mai multe informatii puteti afla pe www.franz-ruppert.de

Conf. univ. dr. Diana Vasile, psiholog, psihoterapeut
Diana Vasile este conferentiar universitar la Universitatea Hyperion din Bucuresti si la Universitatea din Bucuresti. Preda cursuri de psihologia cuplului si familiei si psihoterapie de aproape 20 de ani. Este psihoterapeut cu o vasta experienta practica si recunoscuta pentru eficienta interventiilor sale. Interesul sau se centreaza pe reechilibrarea psihica si dezvoltarea personala a celor care au trait experiente stresante si traumatizante. In ultimii 11 ani a obtinut o intelegere profunda si o imbinare originala a psihotraumatologiei, a teoriilor referitoare la relatii si familie, terapiile scurte si Metoda Propozitiei Intentiei. Diana Vasile este autoarea unor carti de specialitate foarte apreciate in mediul academic, dintre care cele mai importante sunt “Introducere in psihologia familiei si psihosexologie” si “Traumele familiale si resursele compensatorii”. Diana este recunoscuta si pentru prezentarile si workshop-urile sustinute atat in Romania, cat si in Germania, Singapore, Australia, Canada etc.

Colaboratori:

Maria Magdalena Macarenco
Carmen Ragea
Anamaria Draguta

Cine poate paticipa la training:

Au prioritate cei care au participat la workshop-urile sustinute de Franz Ruppert si/sau workshop-urile de Traumele Psihice si Metoda Propozitiei Intentiei sustinute de Diana Vasile, dar este bine venita orice persoana hotarata sa caute in interiorul sau alinarea durerilor sufletesti pentru a-si stimula sanatatea.
Important: Grupul de training este un grup inchis, astfel incat inscrierea reprezinta angajamentul de participare si lucru la toate intalnirile stabilite.

Obiectivul training-ului:

Obiectivul training-ului este obtinerea unei intelegeri mai clare, adecvate si profunde a functionarii psihice personale, a teoriilor si ideilor inovatoare despre psihic si trauma ale profesorului Franz Ruppert. Totodata, participantii pot deprinde o noua maniera de lucru cu persoanele dornice sa isi amelioreze ranile psihologice induse de experiente, prin metoda numita Propozitiei Intentiei.
Training–ul va fi sustinut in limba engleza (cu traducere succesiva in limba romana, daca vor exista persoane cu mari dificultati de stapanire ale limbii engleze). Cunoasterea acestei limbi reprezinta, in mod evident, un avantaj.

Asistent si persoana de contact

Ana Maria Dumitru

Datele modulelor
 • Modul 1 – 24-26 Martie 2017
 • Modul 2 – 9-11 Iunie 2017
 • Modul 3 – 22-24 Septembrie 2017
 • Modul 4 – 20-21 Aprilie 2018 cu Franz Ruppert
 • Modul 5 – Iunie 2018
 • Modul optional – Octombrie 2018 cu Franz la Munchen (cine poate)
 • Modul 6 – Decembrie 2018
 • Modul 7 – Februarie 2019
 • Modul 8 – Aprilie 2019

Cost: 950 lei pe modul
Fiecare modul va avea o prezentare teoretica (prelegere) de 2 ore, vinerea seara, sustinuta de Diana Vasile sau Franz Ruppert

Cost:

Costul complet al formarii este de 7600 + modulul Optional 950 (plata sa va face separat pentru acest modul)

In functie de posibilitatile participantilor, exista trei variante de plata:
 1. Plata integrala individuala pentru 8 module – 7.100 de lei pâna la 15.03.2017 (se aplica o reducere de ~ 7%);
 2. Plata integrala pentru parteneri de cuplu 8 module – 6,850 de lei pâna la 15.03.2017 (se aplica o reducere de ~ 10%);
 3. Plata modulara (plata se va face cu maxim o luna inaintea fiecarui modul).
In acest cost intra:
 • participarea la training
 • participarea la prelegerile publice sustinute Franz Ruppert, Diana Vasile
 • gustarea si cafeaua din pauze.
Plata se face:
 • prin banca, in contul Asociatiei „Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei”,
 • numar cont: RO17INGB0000999907162115, deschis la Banca ING, Office AVIATIEI
 • CIF: 32035864,
 • Pe documentul de plata se va trece de exemplu “Plata integrala training MPI” sau „Plata modul 1 training MPI”, conform contractului agreat intre participant si Institut la inscriere.

Inscrierile se fac in limita locurilor disponibile pana pe data de 01 Martie 2017.

Pentru inscriere, trimiteti un mail la workshop@istt.ro in care sa apara datele dumneavoastra pentru facturare:
 • Nume, Prenume;
 • CNP;
 • Cod personal RUP;
 • Adresa;
 • Seria si numarul din CI;
 • Numele firmei/companiei/CIP;
 • CUI sau CIF;
 • Adresa firmei/companiei/CIP;
 • Contul bancar.

Dupa efectuarea platii, dati un nou mail cu dovada scanata si veti avea locul asigurat si factura eliberata. Aceasta va fi trimisa pe email si/sau va putea fi ridicata in perioada intalnirilor.
Pentru informatii suplimentare legate de training si de modalitatile de plata va rog sa ne scrieti la urmatoarele adrese e-mail:
workshop@istt.ro
sau sa sunati la: 0729.269.281


Participa la evenimentul: Grupul 2, Modul optional – Training de dezvoltare personala si profesionala in Psihotraumatologie si Metoda Propozitiei Intentiei
Am citit si sunt de acord cu Politica de Confidentialitate ISTT
Am citit si sunt de acord cu Termenele si conditiile de participare
Metoda de Plata:
( * ) Camp obligatoriu

Total: 950 RON

Produs* :
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon* :Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.