NOU! Training de dezvoltare personala si profesionala in psihotraumatologie...
 /  NOU! Training de dezvoltare personala si profesionala in psihotraumatologie...
NOU! Training de dezvoltare personala si profesionala in psihotraumatologie multigenerationala si metoda intentiei, Bucuresti, 2018-2020
Lectori
 • Carmen Ragea
  Membru fondator, Vicepresedinte ISTT /consilier psihologic/ psihoterapeut specialist autonom
 • Diana Vasile
  Membru fondator, Presedinte ISTT, cadru didactic Universitatea Bucuresti/psih. clinician/psihoterapeut principal autonom
 • Franz Ruppert
  Prof. Univ. Dr. la Universitatea de Stiinte Aplicate din Munchen, psiholog, psihoterapeut
 • Maria Macarenco
  psiholog clinician principal autonom/psiholog militar si clinician supervizor/terapeut EMDR acreditat EMDR Europe/facilitator Constelatia Intentiei

Psihotraumatologia transgenerationala este un domeniu dezvoltat de psihoterapeutul german Franz Ruppert. Interesul sau s-a centrat initial pe impactul transgenerational al traumelor, in special in aria tulburarilor mentale severe. Insa in ultimii ani atentia sa a fost concentrata pe modul in care psihotrauma ne afecteaza identitatea, denumindu-si astfel interventia Terapie bazata pe Teoria Psihotraumei Orientate spre Identitate. Franz Ruppert a dezvoltat o maniera proprie de lucru numita Metoda Intentiei, bazata pe teoria atasamentului si pe teoria psihotraumei, asa cum le-a inteles din propria sa experienta de lucru.
Unicitatea stilului sau consta in modul de analiza si abordare a traumelor de relatie si a celor timpurii (de la conceptie, din perioada intrauterina si pana la nastere), care stau la baza disfunctionalitatilor noastre emotionale si fizice din prezent.
Rezultatele muncii sale se observa in clarificarile, ameliorarile si reglarile profunde care se produc in functionarea psihica si care sunt dobandite in lucrul personal cu aceasta metoda. De altfel, pentru aceste rezultate Franz Ruppert a devenit atat de cunoscut si de apreciat ca psihoterapeut, iar programul sau incarcat de prelegeri si grupuri de lucru in foarte multe tari ale lumii este doar una dintre dovezi.
Metoda Intentiei s-a dezvoltat pe baza metodei constelatiei, asa cum a fost ea conceputa de Bert Hellinger, insa Franz Ruppert a transformat-o intr-o interventie terapeutica foarte eficienta si profunda, intr-un instrument de intelegere a mecanismelor psihice sanatoase si a mecanismelor de protectie fata de experientele traumatizante. Prin intermediul Metodei Intentiei avem acces la aspecte mai putin constiente ale psihicului nostru, putem vedea mai clar conflictele noastre interioare si interpersonale, le putem intelege si integra. Foarte multe persoane au beneficiat deja de experienta vindecatoare si transformarea interioara aparute ca rezultat al acestei metode.

Traineri:
Prof. Dr. Franz Ruppert, psiholog, psihoterapeut
Franz Ruppert este profesor universitar la Universitatea de Ştiinte Aplicate din Munchen din anul 1992 si psihoterapeut cu practica privata. Sustine prelegeri si workshop-uri in foarte multe tari ale lumii, devenind din ce in ce mai cunoscut si mai solicitat datorita noutatii intelegerii sale asupra psihicului si rezultatelor sale in stimularea sanatatii umane.
Franz Ruppert a revolutionat psihoterapia prin abordarea psihismului uman dintr-o alta perspectiva si generând o noua maniera de lucru cu metoda constelatiilor. Stilul sau unic si original este profund uman, respectuos si transformator pentru forta interioara a persoanei. A scris o serie de carti, dintre care cele mai reprezentative sunt: Splits in the Soul, Symbiosis and Autonomy, Trauma, Fear and Love, Early Traumas.
Mai multe informatii puteti afla pe www.franz-ruppert.de

Diana Vasile, psiholog, psihoterapeut principal, doctor in psihologie, membru fondator si Presedinte al Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei
Diana Vasile este psihoterapeut cu o vasta experienta practica si recunoscuta pentru eficienta interventiilor sale. De asemenea, este actualmente cadru didactic la Universitatea din Bucuresti. De altfel, are o experienta didactica indelungata, predand cursuri de psihologia cuplului si familiei si psihoterapie din anul 2000. Interesul sau se centreaza pe reechilibrarea psihica si pe dezvoltarea personala a celor care au trait experiente stresante si traumatizante, indeosebi in aria relatiilor semnificative. In ultimii zece ani a obtinut o intelegere profunda si o imbinare originala a psihotraumatologiei, a teoriilor referitoare la relatii si familie, terapiile scurte si metoda intentiei. Colaboreaza strans cu prof. Franz Ruppert din 2010, iar anul trecut (2017) a fost unul dintre autorii volumului coordonat de Franz Ruppert si Harald Banzhaf, „Mein Korper, mein Trauma, mein Ich” (Corpul meu, trauma mea, eul meu). Aceasta carte va apare curand si in limba romana. Diana Vasile este autoarea unor carti de specialitate foarte apreciate in mediul academic, dintre care cele mai importante sunt “Introducere in psihologia familiei si psihosexologie” si “Traumele familiale si resursele compensatorii”. Diana este recunoscuta pentru prelegerile si workshop-urile din cadrul conferintelor, congreselor publice si de specialitate pe care le sustine atat in Romania, cat si in alte tari, precum Germania, Singapore, Australia, Canada etc.

Carmen Ragea – psihoterapeut specialist, membru fondator si Vicepresedinte al Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei
Carmen Ragea este consilier psihologic si psihoterapeut specialist cu experienta in practica privata de peste 10 ani. Este specializata in psihotraumatologie, psihoterapie experientiala si psihoterapii scurte colaborative orientate pe resurse si solutii.
Experienta profesionala si personala de lucru cu metoda Constelatiilor familiale a debutat in anul 2006.
Incepand din anul 2010, participarea la workshop-urile sustinute de prof. Franz Ruppert, procesul individual de lucru cu Metoda Constelatia Intentiei si mai apoi cu Metoda Propozitiei Intentiei i-au deschis perspective noi in abordarea psihicului uman in terapia traumei. A continuat specializarea in terapia traumei prin trainingul de formare in Metoda Intentiei si prin participarea la Congresele Internationale organizate la Munchen de prof. Franz Ruppert, prin intermediul “Association for Promoting Healthy Human Autonomy “.
Este trainer in cadrul cursului de formare continua de dezvoltare personala si profesionala in psihotraumatologie prin metoda propozitiei intentiei.

Maria-Magdalena Macarenco, psiholog clinician principal, doctorand la Universitatea din Bucuresti, supervizor si psihoterapeut EMDR acreditat de EMDR Europe, cu o experienta de 16 ani. Lucreaza in mediul militar si are practica privata in domeniul clinic in Bucuresti si Constanta. Este specializata in trauma si terapia traumei psihologice, are formare internationala, iar din 2013 sustine cursuri de formare continua in domeniul psihotraumatologiei si workshop-uri de Constelatii ale Intentiei.
Intalnirea cu prof. Franz Ruppert in 2012 a fost decisiva pentru schimbarea viziunii sale asupra psihicului uman si pentru alegerea acestei profunde modalitati de lucru cu trauma psihologica. A urmat trainingul de Psihotraumatologie Multigenerationala (2013-2015) si de Psihoterapie Orientata pe Identitate (2015-2016) cu prof. Franz Ruppert in cadrul Institutului pentru Terapia Traumei din Oslo, Norvegia. De asemenea a continuat trainingul de formare in Metoda Intentiei la Bucuresti, in cadrul Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei (2015-2017). In 2016 a sustinut un workshop de Constelatii ale Intentiei pe tema bolilor la Congresul International de la Munchen si este formator in cadrul trainingului de Constelatii ale Intentiei sustinut la Bucuresti de ISTT.

Cine poate paticipa la training: Au prioritate cei care au participat la workshop-urile sustinute de Franz Ruppert si/sau workshop-urile de constelatii ale intentiei sustinute de Diana Vasile, Carmen Ragea sau Maria Macarenco. Este insa binevenita orice persoana hotarata sa caute in interiorul sau alinarea durerilor sufletesti pentru a-si stimula sanatatea fizica si psihica.

*Important! Grupul de training este unul inchis, astfel incat inscrierea reprezinta angajamentul ferm de participare si de lucru la toate intalnirile stabilite.

Obiectivul training-ului:
Obiectivul training-ului este o intelegere mai clara si adecvata a functionarii personale, precum si a teoriei prof. Ruppert, a conceptelor sale inovatoare despre psihic, dezvoltarea identitatii si a vointei personale.
Totodata, participantii pot deprinde o noua maniera de lucru cu ranile psihologice induse de traumatizare, prin Metoda Intentiei.

Program:
3 module/pe an, 3 ani, perioada 2018 – 2020
Modulul 1 – 16-17.11.2018, trainer Dr.Prof. Franz Ruppert
Modulul 2 – 01-03.03.2019
Modul 3 – 07-09.06.2019
Modul 4 – 15-17.11.2019
Datele celorlalte module se vor stabili impreuna cu participantii.

Cost:

Fiecare dintre cele noua module costa 950 de lei. Plata se face in contul ISTT cu o luna inainte de fiecare modul.

Pentru primul modul inscrierea se realizeaza prin platforma de pe site.
• Pentru plata integrala a tuturor modulelor se acorda o reducere de 10 %. Daca optati pentru aceasta varianta de plata, va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail: workshop@istt.ro;
• Pentru participantii sot-sotie se acorda o reducere de 7%.
• Reducerile nu se cumuleaza.

Important! Taxa de participare achitata la inscrierea pentru acest training nu se returneaza in situatia retragerii, indiferent de momentul retragerii, dupa efectuarea platii. Nu se accepta nici inlocuirea cu o alta persoana. Reamintim, grupul ramane inchis dupa inceperea cursului.
In acest cost intra:
• participarea la training;
• participarea la prelegerile publice sustinute de Franz Ruppert, Diana Vasile, Carmen Ragea si Maria Magdalena Macarenco in cadrul trainingului;
• acces la suportul de curs al prelegerilor sustinute de traineri;
• gustarea si cafeaua din pauze.

Inscrierile se fac in limita locurilor disponibile pana pe data de 9 noiembrie 2018.
* Trainingul este creditat de Colegiului Psihologilor din Romania, conform anexei nr. 2 din 22.05.2015 la avizul profesional nr. RF-II-B-156 din 23.09.2014. Vor fi 185 credite in total, adica 18-25 de credite per modul.
* Participantii vor primi diploma cu credite la finalul trainingului.
Daca aveti nevoie de informatii suplimentare, va rugam sa ne scrieti la urmatoarea adresa de e-mail: workshop@istt.ro sau sa sunati la: 0729269281 (Ana Maria Dumitru) – de LUNI până VINERI, între 10.00 si 17.00.


Participa la evenimentul: NOU! Training de dezvoltare personala si profesionala in psihotraumatologie multigenerationala si metoda intentiei, Bucuresti, 2018-2020
Am citit si sunt de acord cu Politica de Confidentialitate ISTT
Am citit si sunt de acord cu Termenele si conditiile de participare
Metoda de Plata:
Discount:
( * ) Camp obligatoriu

Total: 950 RON

Produs* :
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon* :Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.