Formare complementara
 /  Formare complementara

Formare complementara

 

 

Incepand din toamna lui 2013, va puteti inscrie la un master in Psihotraumatologie si Asistare Psihologica la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii Bucuresti. Programul de studii a fost conceput de Conf. Dr. Diana Vasile, presedintele Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei, si de Lect. Dr. Catalin Nedelcea.

Programul este in primul rand unul profesional, urmarind formarea compententelor in domeniul psihologiei clinice si psihoterapiei, cu aplicatii speciale in psihologia traumei. Programul urmareste totodata dezvoltarea competentelor de cercetare psihologica, in calitate de parte intrinseca a procesului de interventie bazat pe dovezi. Obiectivul fundamental al programului este formarea unor psihologi clinicieni specializati in investigarea si asistarea traumelor psihice.

Obiective specifice – programul urmareste abilitarea absolventilor pentru urmatoarele categorii de situatii si activitati:
  1. Evaluarea psihologica si complexa a cazurilor clinice, ,
  2. Intelegerea multifatetata a fenomenului traumatizarii psihice,
  3. Stabilirea unei relatii terapeutice ,
  4. Analiza cazului si stabilirea strategiei de lucru terapeutic,
  5. Stabilirea obiectivelor interventiei si a contractului psihologic de lucru,
  6. Ghidarea psihoterapeutica a persoanelor traumatizate psihic,
  7. Derularea de investigatii psihologice si interdisciplinare in domeniul clinic,
  8. Proiectarea de designuri coerente de cercetare,
  9. Analiza datelor si raportarea rezultatelor de cercetare,
  10. Publicarea in reviste stiintifice.
Pofesori

Prof. dr. Catalin Nedelcea, Prof. dr. Eugen Avram, Prof. dr. Romeo Cretu, Prof. asoc. dr. Serban Ionescu, Conf. asoc. dr. Diana Vasile, Conf. asoc. dr. Iulia Ciorbea, Lect. dr. Marina Badea, Lect. dr. Andrei Ion, Lect. dr. Ioana Podina, Lect. dr. Cezar Giosan, Lect. asoc. dr. Rozeta Draghici

 

Programul adreseaza toate mediile practicii psihologice in care sunt necesare interventii de evaluare, cercetare si asistare psihologica: clinic, educational, organizational sau militar. Competentele formate in cadrul programului sunt certificate de catre Colegiul Psihologilor din Romania, Comisia Aplicativa de Psihologie Clinica si Psihoterapie.

Absolventii programului vor putea activa in unitati de stat si private de sanatate care ofera servicii de asistenta persoanelor afectate de traume: spitale, policlinici, cabinete, companii, organizatii guvernamentale si ONG-uri, institute si alte structuri de cercetare, cabinete individuale de consiliere psihologica si psihoterapie, reteaua de consilieri din domeniul educational.

Rolurile profesionale compatibile cu pregatirea oferita de acest program de master sunt cele de psiholog clinician, consilier, psiholog consultant, psihoterapeut sau cercetator.

Pentru detalii vizitati site-ul http://fpse.unibuc.ro/admitere/studii-de-master/prezentare

Parteneri

Din dorinta de a oferi servicii de calitate, am dezvoltat parteneriate importante cu companii de incredere din Romania.


Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.