Colette Jourdan-Ionescu
 /  Colette Jourdan-Ionescu

Colette Jourdan-Ionescu

profesor - Université du Québec à Trois-Rivières (Québec – Canada)

Colette Jourdan-Ionescu este profesor titular in cadrul Departamentului de Psihologie la   Université du Québec à Trois-Rivieres, membru al Centrului de Cercetare si Interventie asupra rezultatelor scolare si al Consiliului stiintific al Asociatiei francofone – Psihologia si psihopatologia copilului si a adolescentului. Detinatoare a premiului de excelenta in cercetare al Universitatilor din Québec, Colette Jourdan-Ionescu lucreaza

Colette Jourdan-Ionescu este profesor titular in cadrul Departamentului de Psihologie la   Université du Québec à Trois-Rivieres, membru al Centrului de Cercetare si Interventie asupra rezultatelor scolare si al Consiliului stiintific al Asociatiei francofone – Psihologia si psihopatologia copilului si a adolescentului. Detinatoare a premiului de excelenta in cercetare al Universitatilor din Québec, Colette Jourdan-Ionescu lucreaza la dezvoltarea si evaluarea programelor de interventie bazate pe rezilienta in cazul copiilor mici aflati in risc cu risc si al familiilor acestora.

Educarea rezilientei si cultura ei – programe si rezultate

Dupa prezentarea contextului in care a aparut educatia privind rezistenta si a culturii privind rezilienta, va fi elaborata o sinteza a programelor propuse pentru aceste doua domenii de interventie. Dovezile obtinute in urma implementarii acestor programe vor fi discutate inainte de a se ajunge la concluziile privind perspectivele de dezvoltare ale acestor programe – bazate pe principiile celor mai bune practici – si adaptarea lor in diferite contexte culturale si socio-economice.


Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.