Maria Macarenco
 /  Maria Macarenco

Maria Macarenco

psiholog clinician principal autonom/psiholog militar si clinician supervizor/terapeut EMDR acreditat EMDR Europe/facilitator Constelatia Intentiei

Mi-am inceput activitatea de psiholog militar si clinician in anul 2002. De atunci am participat la doua misiuni in teatrul de operatii din Irak, unde am oferit asistenta psihologica militarilor expusi la incidente traumatice. Mi-am dat seama ca impactul traumatic al razboiului si violentei provoaca rani atât de adânci de care trebuie sa avem grija

Mi-am inceput activitatea de psiholog militar si clinician in anul 2002. De atunci am participat la doua misiuni in teatrul de operatii din Irak, unde am oferit asistenta psihologica militarilor expusi la incidente traumatice. Mi-am dat seama ca impactul traumatic al razboiului si violentei provoaca rani atât de adânci de care trebuie sa avem grija cu atentie deosebita, resurse si metode.

Din anul 2009 am o practica privata in domeniul clinic si m-am specializat in psihotrauma si terapia traumei psihologice cu specialisti straini (prof. dr. Brenda Wiederhold, prof. Franz Ruppert, prof. Richard Mitchell, s.a.) iar din 2013 susţin cursuri de formare continuă in psihotraumatologie şi workshop-uri de Constelatii ale Intentiei.

Am inteles, de-a lungul activitatii mele, ca psihoterapia verbala nu este suficienta in lucrul cu trauma si mai ales in tratamentul traumelor multiple. Pentru a putea depasi aceasta limita a psihoterapiei clasice, am urmat programul de pregatire in teoria si practica EMDR, una dintre cele mai eficiente si mai rapide metode folosite in tratamentul amintirilor traumatice, si de asemenea Trainingul Avansat de Psihotraumatologie Multigenerationala cu prof. Franz Ruppert, pentru a putea utiliza in practica metoda Constelatiei Intentiei.

Valorizez activitatea ISTT si admir pasiunea si profesionalismul acestei echipe minunate!


Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.