Monica Lespezanu
 /  Monica Lespezanu

Monica Lespezanu

consilier psihologic practicant autonom/psihoterapeut practicant autonom

De mic copil am fost preocupata de modul in care oamenii invata si aduc schimbari in viata lor. Asa a fost si drumul meu personal si profesional, presarat cu multa invatare, schimbari si provocari.

Sunt Monica Lespezanu.
Consilier, psihoterapeut si pedagog.

Am ales Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei si sunt dublu licentiata in Pedagogie si in Psihologie. Sunt absolventa a doua mastere: Management si Evaluare Educationala si Psihotraumatologie si Asistare Psihologica. Apoi a urmat firesc deschiderea mea tot mai mare spre cunoasterea potentialului uman si nevoia de a ma dezvolta tot mai mult. M-am format in Terapii Scurte Colaborative orientate pe Resurse si Solutii in cadrul ARTS&CORS si Terapia Traumei. Am adaugat Terapia contextual modulara, Terapia sistemica copil, cuplu, familie, numeroase cursuri si formari in domeniul consilierii si interventiei pe aria copil, adolescent si cuplu/familie. In ultimii ani m-am format si dezvoltat personal si profesional in Metoda Propozitiei Intentiei si Constelatia Identitatii, sub indrumarea Prof. Franz Ruppert.

Prima mea meserie, cea de cadru didactic, mi-a facilitat acumularea unei bogate experiente in lucrul cu adolescentii si copiii. Apoi, nevoia mea de cunoastere, deschiderea spre relatiile umane, curiozitatea, preocuparea mea de a-i ajuta pe copii si adolescenti si de a le facilita drumul spre autodescoperire, dorinta mea de a-i insoti in diversele lor cautari si probleme, increderea ca fiecare are potentialul sau unic de dezvoltare si transformare m-au condus spre domeniul psihologiei si m-au ghidat in profesia de psiholog scolar.
In practica institutionala si privata de 10 ani in domeniu am asistat numerosi copii si adolescenti cu probleme emotionale, sociale si comportamentale, dar si familiile acestora. Astfel, am inteles ca lumea copiilor este strans ancorata in lumea adultilor, catre care imi indrept atentia in acest moment. Prin activitatile de parenting si consilierea familiei promovez ideea ca orice schimbare a copilului incepe cu cea a adultului. Fii bine cu tine ca si copilul tau sa fie bine cu el!
De asemenea, m-am implicat cu tot sufletul si priceperea in proiectele ISTT-ului si in alte activitati si actiuni sociale si media cu scopul promovarii de A fi mai Bine personal, in cuplu, in familie, profesional etc.

In dezvoltarea mea ca om si ca profesionist am intalnit persoane valoroase care m-au format, indrumat si transformat. La randul meu, sunt gata sa ofer suport pentru cei care au nevoie de asistare psihologica, sa insotesc, sa ofer si sa primesc. Ceea ce ma anima este increderea in viata si in potentialul uman de transformare si evolutie.

,,Vreau sa fiu viu si sa traiesc viata ce-o simt miscand in mine, sa cunosc fiece clipa pana la capat.” Khalil Gibran

 

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.

Urmareste-ne