Odin Hjemdal
 /  Odin Hjemdal

Odin Hjemdal

prof. dr. - Universitatea de Stiinta si Tehnologie Trondheim, Norvegia

Odin Hjemdal este profesor in psihologia clinica, specializata pe adulti, in statistica si psihometrie si specialist in psihologie clinica la Departamentul de Psihologie al Universitatii de Stiinta si Tehnologie Trondheim, Norvegia. Studiul sau se bazeaza pe rezilienta in randul adultilor si adolescentilor, si in mod particular, pe determinarea factorilor protectori.Studiul bazat direct pe factorii protectori

Odin Hjemdal este profesor in psihologia clinica, specializata pe adulti, in statistica si psihometrie si specialist in psihologie clinica la Departamentul de Psihologie al Universitatii de Stiinta si Tehnologie Trondheim, Norvegia. Studiul sau se bazeaza pe rezilienta in randul adultilor si adolescentilor, si in mod particular, pe determinarea factorilor protectori.Studiul bazat direct pe factorii protectori care capteaza resursele esentiale este important, deoarece poate contribui la clarificarea relatiei dintre risc, vulnerabilitate protective si sanatate psihica. De asemenea, studiile sale vizeaza sanatatea psihica, preventia anumitor boli psihica, de exemplu anxietatea sau depresia, si componente psihice care sunt strans legate de sanatatea somatica: boli ale inimii, cancer, terapia cognitive si meta-cognitiva.

Profesorul Odin Hjemdal este terapeut in psihoterapia cognitiva si meta-cognitiva si supervisor al celor doua terapii.


Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.