Silvia Ungureanu
 /  Silvia Ungureanu

Silvia Ungureanu

psihoterapeut

Fii bine cu tine se numeste a doua conferinta organizata de ISTT.

Si asa a inceput, cu multi ani in urma, drumul meu spre psihoterapie. Initial am vrut sa fiu Bine in relatia cu ceilaltii. Curand am inteles insa, ca nu pot fi Bine cu altii decat dupa ce voi fi Bine cu mine. Mi-a luat ceva timp sa realizez acest lucru. Pe masura ce eram mai bine cu mine, am inceput sa ma gandesc ca as putea sa ajut si eu alti oameni sa-si gaseasca drumul spre propria stare de bine.
Au urmat ani lungi de invatare si cautari, zeci de carti citite si multe intrebari la care am incercat sa gasesc raspunsuri. Cel mai greu a fost sa accept ca uneori nu exista raspunsuri, ca uneori exista pur si simplu o realitate la care trebuie sa gasim o cale sa ne adaptam si sa gasim raze de speranta si caldura in orice situatie si ca ne putem bucura.

Exista speranta in orice situatie, exista bucurie si caldura, chiar daca asta inseamna sa revaluam tot ce stiam pana atunci si sa incercam ceva ce pana ieri parea de neimaginat. Asta consider acum ca este frumusetea vieti, cautarea imbunatatirii permanente – a noastra si a lumii in care traim.

Dupa terminarea Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, am continuat cu mai multe formari in psihoterapie – Psihoterapie experientiala, Programare neuro-lingvistica, Terapie sistemica de familie, Terapii scurte, colaborative, orientate pe resurse si solutii. Am drept de libera practica ca psihoterapeut din 2007.


Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.