Workshop – Mobbing-ul – Trauma de relatie
 /   / Workshop – Mobbing-ul – Trauma de relatie

Workshop – Mobbing-ul – Trauma de relatie

Asistarea psihologica a persoanelor hartuite psihologic si discriminate la locul de munca

Workshop interactiv de formare continua

In ultima perioada, prin intermediul intalnirilor pe care le-am avut cu voi, fie la primul workshop „Mobbingul – Trauma de relatie”, fie la „Fii Bine cu Tine la Locul de munca”, am avut prilejul sa observam indeaproape cat de mare este interesul pentru acest subiect. De aceea, am hotarat sa ne implicam si mai mult in combaterea fenomenului de hartuire psihologica la serviciu. Vom organiza periodic acest workshop dedicat asistarii psihologice a persoanelor hartuite la locul de munca. Este o modalitate prin care ISTT poate aduce o mai buna intelegere a mobbingului si a consecintelor pe care acesta le poate avea in viata noastra de zi cu zi.

Mobbing-ul nu este un stres oarecare de la locul de munca, ci unul specific, de tip traumatic, cu consecinte atat la nivelul individului (in planul psiho-somatic, emotional, relational-social si profesional), cat si al organizatiei si al societatii. Fiind o forma de abuz psihologic, mobbingul apare insiduos, hartuirea este de cele mai multe ori una subtila, persoana –victima (dar si ceilalti seminificativi) rareori putand fi constienti de la inceput de ceea ce i se intampla. Tocmai de aceea, workshop-ul isi propune dezvoltarea capacitatii specialistului de a identifica intr-un mod cat mai corect acest fenomen subtil si dificil de inteles si de a interveni adecvat.

Consilierea anti-mobbing si psihoterapia traumei de tip mobbing este un serviciu la granita intre consilierea psihologica, psihoeducatie si psihoterapie.

Astfel, in urma workshop-ului, veti avea capacitatea de a:
  • Oferi informatii referitoare la care sunt posibilitatile victimei de a actiona, din punct de vedere legal, psihologic si profesional (pe plan intern sau extern) astfel incat sa gaseasca cea mai buna cale de solutionare a conflictului de la locul de munca, in functie de contextul sau particular de viata si a se proteja impotriva hartuirii si discriminarii;
  • Sprijini persoana sa inteleaga corect ceea ce i se intampla si sa dobandeasca o imagine mai realista asupra situatiei de la locul de munca, reusind sa ia o decizie optima referitoare la pastrarea / parasirea locului de munca sau reintegrarea pe piata muncii;
  • Sustine si ghida persoana sa se protejeze sanatos de atacurile agresorilor si sa nu mai permita abuzul emotional, actionand in beneficiul sau;
  • Asista persoana sa isiredobandeasca puterea si sa isi gaseasca linistea, sa isi imbunatateasca stima de sine si starea de sanatate emotionala si fizica, iesind din starea de depresie sau anxietate care s-a instalat;
  • Propune organizatiei adoptarea unorstrategii eficiente de management al resurselor umane in directia preventiei si combaterii mobbing-ului in interiorul acesteia in vederea diminuarii costurilor acestui fenomen.

 

Cine poate beneficia de workshop?

Atat psihologi cu drept de libera practica interesati de domeniul psihoterapiei, psihologiei clinice si consilierii psihologice, de domeniul psihologiei muncii si organizationale cat si specialistilor din domeniul resurselor umane.

Workshop-ul face parte din seria evenimentelor profesionale promovate de Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei – ISTT si este creditat cu 12 credite din partea Colegiului Psihologilor.

Traineri:

Conf. univ. dr. Diana Vasile, psiholog, psihoterapeut. Diana este recunoscuta pentru prelegerile si workshop-urile pe care le sustine atat in Romania, cat si in alte tari, precum Germania, Singapore si Australia.

Psih. MA Flori-Ana Buzila (Andronache). Flori este psiholog principal, a infiintat si coordonat primul centru antimobbing din Romania. Este specializata in evaluarea psihologica, consilierea profesionala si psihoterapia persoanelor hartuite psihologic si/sau discriminate la locul de munca, formator in managementul resurselor umane. Specializarea in consilierea anti-mobbing a fost facuta in Italia, in prezent oferind servicii de consiliere pentru problemele legate de locul de munca atat persoanelor fizice cat si in organizatii.

Urmariti Calendarul Evenimentelor aici si paginile noastre de Facebook https://www.facebook.com/IsttTratamentulTraumei/ si https://www.facebook.com/fiibinecutine/  pentru a afla detalii despre urmatorul workshop “Mobbing-ul – Trauma de relatie”.

Project details

 

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.

Urmareste-ne