Workshop: “Traumele de relatie”
 /  Workshop: “Traumele de relatie”
Workshop: “Traumele de relatie”
Workshop interactiv de formare continua

Relatiile semnificative sunt fundamentul existentei umane si ne insotesc, ne influenteaza inca dinainte de a ne naste!
Te invitam la un workshop formativ interactiv sa afli si sa intelegi mai multe despre importanta relatiilor semnificative, sa dezvolti abilitati pentru a stimula posibilitatile de manifestare si vindecare a acestor relatii.
Vom explora impreuna aspecte teoretice si practice de baza ale relatiilor cu persoanele semnificative, din perspectiva psihotraumatologiei.

Evenimentul iti ofera o serie de informatii de actualitate si permite formarea de deprinderi pe care sa le folosesti in practica ta, mai ales daca lucrezi intr-un cabinet privat, intr-o scoala, sau institutie medicala.

Acest workshop formativ ofera o prezentare teoretica, sustinuta de studii de caz, a doua tipuri de traume psihice aparute si manifestate in relatiile semnificative: traumele de atasament si traumele simbiotice (dupa F. Ruppert). Teoriile care stau la baza acestei intelegeri sunt: teoria atasamentului J. Bowlby), teoria psihotraumatologica (G. Fischer, P. Riedesser, F. Ruppert) si teoria sistemica de familie M. Bowen, B. Hellinger).

Conform perspectivei psihotraumatologice a lui F. Ruppert, in urma traumatizarii psihice apare ceea ce el numeste „splitarea psihicului”, fenomen ce duce la aparitia a 3 categorii de structuri psihice: structuri sanatoase, structuri supravietuitoare si structuri traumatizate.

In cadrul acestui workshop, vei intelege specificul acestor structuri si manifestarile acestora la persoanele cu experiente traumatice, in relatiile semnificative (relatiile cu parintii, cu partenerii de cuplu, cu copiii, cu prietenii), precum si mecanismul de transmitere transgenerationala a acestora. De asemenea, vom puncta si principalele repere psihoterapeutice cu astfel de persoane.

Participantii la workshop vor avea posibilitatea, daca doresc, sa lucreze o experienta traumatica intr-o maniera protectiva sau sa abordeze cazuri din propria practica terapeutica pentru o mai buna intelegere sau/si o abordare terapeutica mai eficienta.

Workshop-ul face parte din seria evenimentelor profesionale promovate de Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei – ISTT si este creditat cu 14 credite din partea Colegiului Psihologilor.

Cine poate beneficia de workshop?

Psihologi, psihoterapeuti, consilieri, medici, asistenti sociali, psihopedagogi, pedagogi, profesori, teologi.

Trainer:

Conf. univ. dr. Diana Vasile, psiholog, psihoterapeut. Diana este recunoscuta pentru prelegerile si workshop-urile pe care le sustine atat in Romania, cat si in alte tari, precum Germania, Singapore si Australia.


Vezi evenimentul video
Pentru a vizualiza evenimentul video, va rog introduceti e-mail-ul cu care v-ati inregistrat si codul primit!
Selectie tip participare
Acest eveniment va fi inregistrat si transmis online - Streaming Live. Puteti opta pentru prezenta in sala sau pentru accesul la inregistrarea video ce va fi accesibila online pe site-ul istt.ro, pe durata desfasurarii evenimentului.
Participa la evenimentul: Workshop: “Traumele de relatie”
Am citit si sunt de acord cu Politica de Confidentialitate ISTT
Am citit si sunt de acord cu Termenele si conditiile de participare
( * ) Camp obligatoriu

Total: RON

Produs* :
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon* :Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.