ISTT is loading!

Brosuri

Important! Ghidul „Fii bine cu tine in vremuri tulburi” este gratuit pentru persoane fizice. In cazul persoanelor juridice este nevoie de acordul scris al ISTT.

Important! The „At peace in troubled times” support guide is free for individuals. In the case of legal entities, the written consent of the ISTT is required.

Asa cum am promis, postam pe site prezentarea workshop-ului sustinut pe 4 noiembrie, la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, de presedintele ISTT, Diana Vasile. Le multumim inca o data celor interesati de intelegerea traumelor psihice si a traumatizarii colective si, in special, oamenilor care au venit la prelegere intr-un numar impresionant!
De asemenea, salutam prezenta la eveniment a colegilor din alte ONG-uri – cum ar fi Estuar, SPER, Exista viata dupa doliu -, a reprezentantilor Colegiului Psihologilor din Romania, dar a celor din institutii ale statului, cum ar fi Ministerul Apararii Nationale sau Biserica Ortodoxa Romana. Le multumim tuturor pentru preocuparea si atentia acordate Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei si activitatii acestuia!
Pentru membrii echipei ISTT, prezenta la workshop a tuturor celor enumerati mai sus reprezinta o recompensa si o recunoastere a eforturilor pe care le facem de cinci ani incoace pentru o mai clara intelegere a domeniului psihotraumatologiei.
Descarca brosura
La un an de la tragedia din clubul bucurestean Colectiv, echipa Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei continua seria preocuparilor si eforturilor de a veni in sprijinul celor indurerati. Am finalizat si va putem prezenta un nou ghid de recomandari, dedicat, de aceasta data, unor oameni despre care s-a vorbit foarte putin si care merita aprecierea si sustinerea noastra, a tuturor. Ne gandim la prieteni, la apropiati ai victimelor, dar si la toti cei care au contribuit la ameliorarea suferintei celor implicati in incendiul de la Colectiv.
Descarca brosura

Va multumim pentru participarea la Conferinta “Fii Bine cu Tine la Locul de Munca!” si va invitam sa sprijiniti echipa ISTT pentru realizarea unui studiu referitor la hartuirea psihologica la locul de munca. Va rugam sa ne acordati cateva minute si sa completati inventarul de mai jos. Mentionam ca datele dvs. personale vor fi protejate, singurele informatii la care vom avea acces fiind graficele rezultate in urma acestui studiu.

Echipa ISTT

Completeaza formularul aici

Despre relatia mama-fiica atunci cand fiica devina mama. Andra Costin (Buzila)

Descarca brosura

Istoria copilariei

De la Infanticid, la indepartarea copiilor, atitudini ambivalente, intruziune, socializare, suport.

Descarca brosura

Frica si anxietatea sunt emotii firesti si frecvente in viata copiilor .

Descarca brosura

Fii Bine cu Tine si Copilul Tau va Fi bine cu el! Psiholog si Psihoterapeut Anamaria DRĂGUŢĂ

Descarca brosura

Un material realizat de psihoterapeutul norvegian Marta Thorsheim, care a sustinut in premiera in Romania o prelegere publica sub titlul Traumele timpurii: trauma de identitate”.

In acest material, Martha Thorsheim, in colaborare cu Franz Ruppert, a abordat problema psihotraumei inca din perioada intrauterina.

Citeste intreg materialul si afla ce se intampla cu copilul in timpul sarcinii, ce impact au starile emotionale ale mamei asupra copilului sau cum va fi perceputa lumea de catre copil in fuctie de cat de bine s-a simtit mama pe durata sarcinii.

Descarca brosura

Un material realizat de Conf. univ. dr. Diana Vasile in colaborare cu Psih. MA Flori-Ana Buzila (Andronache), care ne ofera informatii despre ce este mobbing-ul, cum putem sa ne dam seama daca situatia in care ne aflam la locul de munca poate fi incadrata in fenomenul de mobbing, care sunt cauzele si factorii declansatori si care sunt efectele mobbing-ului si totodata cum putem sa iesim din aceasta situatie.
Citeste acest suport de curs si afla raspunsul la toate aceste intrebari.

Descarca brosura

Stres, tensiune, trauma.
Foarte multe persoane trec orin aceste stari in fiecare zi. Astfel, Conf. Univ. Dr. Diana Vasile ne-a pregatit acest material care ne va ajuta sa intelegem ce inseamna stresul, care este diferenta dintre stres si trauma, care sunt factorii traumatici sau care sunt fazele procesului traumatic.

Descarca brosura

Relatia este „constructia psihica in timp dintre doua persoane, in functie de tipul conexiunii si dorintei celor doua persoane.”

Acest material oferit de psihoteraputul Diana Vasile te va ajuta sa intelegi si inveti despre relatiile semnificative si despre cum poti sa-ti dezvolti mai multe abilitati pentru stimularea posibilitatilor de manifestare si vindecare a acestor relatii.
Descarca brosura

Fiecare tip de relatie ofera o sansa la iubire, insa in acelasi timp include si riscul de a se termina intr-o dinamica victima-agresor, trauma fiind este cea care transforma relatiile in relatii distructive.
Descopera in acest material ce inseamna relatii sanatoase si relatii nesanatoase si ce putem face pentru a castiga relatii sanatoase.

Descarca brosura

Relatia cu copilul poate fi de orice tip si poate contine orice tip de manifestare emotionala si comportamentale.

Cum se vede, cum se simte si cum se traieste sentimentul de dragoste din cele doua perspective?

Afla raspunsurile in acest material care iti va deschide mintea pentru a avea acces mai usor la suflet.
Descarca brosura

Relatii dintre parinti si copii, relatii de cuplu, relatii intre prieteni sau relatiile la locul de munca, toate aceste tipuri de relatii ne ofera diferite stari emotionale, care se pot transforma in traume psihice.
Descopera in materialul de mai jos ce inseamna ruptura psihicului in traumatizare si ce inseamna sau cum se manifesta cele trei parti: partea ranita (traumatizata), partea sanatoasa si partea supravietuitoare in diferite traume de relatie.
Descarca brosura
Intr-o relatie de cuplu sanatoasa, ambii parteneri se trateaza cu respect.
Te rugam sa raspunzi sincer la urmatoarele intrebari pentru a verifica daca partenerul/a tau/ta te trateaza cu respectul pe care il meriti.
Completeaza chestionarul aici
Violenta domestica corespunde unui tipar de comportamente fizice, sexuale, psihologice sau de urmarire intre persoane care sunt sau au fost intr-o relatie intima de cuplu. E vorba de o relatie nesanatoasa care poate include violenta sau amenintari din partea unuia sau a ambilor parteneri implicati in relatie, iar gravitatea poate ajunge pana la actiuni extreme ce pot ameninta viata partenerilor.
Aceste actiuni pot determina o frica intensa, consternare, sau sentimente de neputinta, semne ale unei experiente traumatice. Afla din acest material care sunt efectele traumatice si alte tipuri de efecte ale violentei domestice, care este impactul violentei domestice asupra copiilor si ce puteti sa faceti in legatura cu aceste probleme.
Descarca brosura
Evenimentele traumatice nu sunt rare, procentul de oameni afectati de cel putin un eveniment traumatic fiind de 55-70%. Pentru majoritatea oamenilor nu putem vorbi de un eveniment singular, iar aceste evenimente traumatice afecteaza inclusiv familia, prietenii sau colegii celui traumatizat.

E extrem de important ca persoanele care trec prin evenimente traumatice sa aiba sustinerea prietenilor, familiilor si a tuturor celor din jur. De asemenea e important ca acestia sa inteleaga atat reactiile celor afectati, cat si cele proprii, pentru a oferi un suport cat mai adecvat pe timpul perioadelor dificile ce insotesc inevitabil evenimentele traumatice.
Afla din acest material ce poti face si cum ii poti ajuta pe cei dragi tie, care trec prin perioade traumatizante.
Descarca brosura

PARTENERI

Din dorinta de a oferi servicii de calitate, am dezvoltat parteneriate importante cu companii de incredere din Romania.

 

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.

Urmareste-ne