ISTT is loading!

Istoria ISTT

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT), inainte de a fi o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, este o echipa de profesionisti care au si calitatea de a fi entuziasti si onesti. Infiintat in anul 2010 sub egida Asociatiei Romane de Terapii Scurte si Consultanta Orientata pe Resurse si Solutii (A.R.T.S.-C.O.R.S.), din anul 2013 ISTT are personalitate juridica autonoma.
Membrii sai fondatori sunt Diana Lucia Vasile, Carmen Ragea, Diana Luana Frazzei, Bogdan Cezar Ion.

ISTT studiaza cauzele si efectele traumelor psihice umane in vederea popularizarii lor pentru:

  • a preveni si vindeca efectele lor negative;
  • identifica diverse modalitati eficiente de tratament;
  • descopera si promoveaza initiative, politici, servicii de ajutor psihologic si strategii care sa reduca impactul factorilor traumatici si consecintele acestora;
  • ofera un cadru de intalnire a tuturor profesionistilor din domeniul clinic, de cercetare, de educare si informare din Romania si din intreaga lume pentru a impartasi experientele si cunostintele lor privind domeniul psihotraumatologiei;
  • promoveaza in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia;
  • ofera ajutor pentru cei care au nevoie si solicita asistenta psihologica (persoane adulte, copii si adolescenti, cupluri, familii si grupuri);
  • ofera un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniu care doresc cursuri acreditate de formare, specializare si perfectionare in domeniul psihotraumatologiei.

 

Convingerea noastra

Convingerea de baza a echipei de profesionisti care sustine si dezvolta acest institut este aceea ca trauma psihica este o importanta sursa de descoperire a propriei identitati. Este esential sa stim, sa privim si apoi sa prelucram ce se intampla cu noi in momentele ulterioare traumatizarii, sa ne asumam responsabilitatea pentru rana noastra si sa folosim durerea ca indiciu pentru autocunoastere si stimulare a dezvoltarii noastre ca persoana, ca grup mic (familial) sau mare (o comunitate sau o natiune).

Peste 2000 de persoane au beneficiat de asistenta echipei ISTT incepand din octombrie 2010 pana in prezent. Participantii la prelegeri publice cu scop psihoeducational, la sedinte de grup terapeutic sau la sedinte individuale de psihoterapie sau consiliere psihologica sunt persoane cu vârste si profesii diferite, barbati, femei, adolescenti, copii si familii.

Impreuna, imbunatatim viata

Atunci cand cotidianul devine impovarator, iar experientele negative lasa urme greu de atenuat, trauma psihica se manifesta prin forme si valente noi si afecteaza viata oamenilor si mediul inconjurator in toate aspectele sale. Congresele Internationale de Psihotraumatologie pe care le organizam isi doresc sa surprinda toate aceste forme, sa le incadreze in contextul social prezent si, prin schimbul de experienta dintre specialisti, sa identifice metodele si instrumentele disponibile in acest moment pentru imbunatatirea vietii celor afectati.
Generam impreuna idei, creionam si implementam proiecte, derulam impreuna evenimente profesionale cu impact in zonele de interes pentru specialisti si pentru publicul larg. Continuam.

Parteneri

Din dorinta de oferi servicii de calitate, am dezvoltat parteneriate importante cu companii de incredere din Romania.

 

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.

Urmareste-ne