Traumele din perioada comunista
 /  Traumele din perioada comunista
Traumele din perioada comunista
Lectori

  Amenintarea integritatii fizice si psihice, experientele legate de avort, experientele de tortura din inchisoare, sechelele de pe urma abuzurilor, pierderea parintilor si a bunicilor sunt cateva dintre tipurile de experiente traumatice prin care romanii au trecut in perioada regimului comunist.

  Cum au influentat aceste experiente identitatea romanilor?

  Diana Vasile a apreciat ca romanii au o relatie ambivalenta fata de autoritate, sunt tentati sa faca lucruri de unii singuri, fara sa spuna sau sa ceara ajutorul celorlalti, si au capatat un soi de obisnuinta a nefericirii, a suferintei.

  Atelierul “Cand trauma ne priveste pe toti si modelele devin ale fiecaruia” face parte din cadrul proiectului cultural “Romania identitara”, organizat de Societatea Romana de Psihanaliza (SRP).

  Proiectul se desfasoara in perioada iunie-noiembrie 2016, in sase mari orase – Bucuresti, Timisoara, Iasi, Targu Mures, Bacau si Chisinau.

  “Romania identitara” consta in zece intalniri-eveniment care presupun dezbateri libere pe o tema definitorie pentru fiecare dintre noi in parte si pentru noi, ca natie, in general: IDENTITATEA.


  Vezi evenimentul video
  Pentru a vizualiza evenimentul video, va rog introduceti e-mail-ul cu care v-ati inregistrat si codul primit!
  Vezi evenimentul video
  Acest eveniment va fi inregistrat si transmis online - Streaming Live. Puteti opta pentru prezenta in sala sau pentru accesul la inregistrarea video ce va fi accesibila online pe site-ul istt.ro, pe durata desfasurarii evenimentului.
  Participa la evenimentul: Traumele din perioada comunista
  Am citit si sunt de acord cu Politica de Confidentialitate ISTT
  Am citit si sunt de acord cu Termenele si conditiile de participare
  ( * ) Camp obligatoriu

  Total: RON

  Produs* :
  Nume* :
  Prenume* :
  Email* :
  Telefon* :  Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

  Newsletter

  Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.