Documentar „In Utero”
 /  Documentar „In Utero”

In Utero

Filmul urmareste viata intrauterina a fetilor si impactul pe care perioada prenatala il are asupra dezvoltarii umane si comportamentului oamenilor.

Stiati ca istoria noastra de viata incepe inca inainte de nastere? Ca din momentul conceptiei suntem profund influentati de materialul genetic? Ca cel mai tare suntem influentati de mediu? Stiati ca trauma poate fi transmisa de la o generatie la alta?

In premiera pentru Romania, ISTT organizeaza seriile de prelegeri „Traumele Timpurii” ce sunt urmate de proiectia unuia dintre cele mai asteptate filme documentare: „In Utero”. Realizat in anul 2015, in Statele Unite, in regia lui Kathleen Man Gyllenhaal, filmul urmareste impactul pe care viata intrauterina il are asupra dezvoltarii noastre. Timp de 100 de minute, veti fi in contact cu unele dintre cele mai abilitate voci la nivel mondial – cercetatori, medici si psihologi. De la ei veti afla cum experientele traite de noi in perioada intrauterina ne modeleaza propriul viitor. Documentarul „In Utero dovedeste clar ca este stiintific posibil ca efectele unui eveniment traumatic sa fie transmise de la o generatie la alta prin modificari asupra genelor.

Filmul este subtitrat in limba romana, iar ISTT este unic detinator in Romania al drepturilor de difuzare a documentarului „In Utero”.

Trailer documentar "In Utero"


Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.