Adela Mihalcea
 /  Adela Mihalcea

Adela Mihalcea

psihoterapeut practicant autonom

Cand a venit si timpul meu sa fac o facultate, am decis sa merg la ASE. De psihologie nu se auzise inca.

Am urmat o cariera intr-un domeniu foarte competitiv care imi limita mult creativitatea, ma provoca la o atitudine destul de rigida, la ore intregi petrecute in birou; incet-incet, mi-am dat seama ca stresul prelungit imi aducea o stare de functionare robotica.

Totusi, am avut succes in aceasta cariera si ma uit inapoi cu mandrie. Au venit insa momente cand am inceput sa simt impetuos nevoia de schimbare. La inceput, era “ceva” destul de nelamurit: gandurile mele se opuneau schimbarii si, o vreme, am avut dificultati in intelegerea lor. Am inceput terapie individuala si de grup si a urmat, ca de la sine, Facultatea de Psihologie si formari in Terapii scurte, colaborative, orientate pe resurse si solutii, Constelatii Familiale, precum si cursuri Reiki. Am participat la numeroase seminarii, work-shop-uri si tabere de dezvoltare personala.

Fac sport ca sa imi mentin starea de sanatate si pofta de viata si imi place foarte mult sa stau in natura, sa merg la film si la teatru.
Am invatat ca bucuria sta adesea in lucrurile mici si ca judecarea propriei persoane si a celorlalti este un demers riscant, neproductiv si nepotrivit. Si, nu in ultimul rand, am invatat sa daruiesc cu iubire si sa primesc cu recunostinta.


Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.