Ana-Maria Dumitru
 /  Ana-Maria Dumitru

Ana-Maria Dumitru

psihoterapeut practicant sub supervizare/terapeut EMDR

„Nu cred intr-un fel bun sau rau de a exista pe aceasta lume, ci doar intr-unul autentic! Omul este in esenta bun – durerea e cea care poate naste monstri”.

Intelegerea naturii umane a fost si este pasiunea care m-a insotit toata viata. De aceea am urmat cursurile facultatii si masterului de psihologie clinica, din cadrul Universitatii Bucuresti.

Drumul meu a inceput ca psiholog in ong-uri, iar timp de cinci ani am fost implicata in diverse proiecte.  Am lucrat cu copiii romi, cu cei fara parinti si cu mame singure, deopotriva. Cel mai mult am invatat sa apreciez viata de la copiii cu dizabilitati. Cu timpul, mi-am dorit sa fac mai mult pentru mai multi – asa ca am devenit Coordonator pe sectorul de educatie.

Experienta mi-a aratat ca oamenii se vor schimba atunci cand vor sti cum sa inteleaga durerea din ei sau din jurul lor. Psihoterapia traumei m-a adus cel mai aproape in a-i ajuta pe cei care au pierdut pe cineva drag, au pierdut o relatie, se confrunta cu dependente si par a se invarti la nesfarsit in acelasi cerc de alegeri proaste. M-a ajutat sa cred si sa vad partea din om care se va vindeca singura… daca i se permite.

Pentru ca nu cred in dihotomia minte – corp, in practica mea folosesc abilitatile pe care le-am dezvoltat ca instructor de yoga si am invatat sa citesc in trup trairile care s-au strans acolo pentru ca nu se pot manifesta altfel.


Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.