Anca Beatrice Spiridon
 /  Anca Beatrice Spiridon

Anca Beatrice Spiridon

psihoterapeut practicant sub supervizare

Experienta mea ca psihoterapeut insumeaza patru ani si se bazeaza pe saptesprezece ani de lucru cu copii, adolescenti si cu adulti in cadrul sistemului de invatamânt.

In toti acesti ani am inteles ca, pe parcursul etapelor de dezvoltare umana, o crestere sanatoasa are nevoie de un mediu relational sanatos. Aceasta intelegere a venit impreuna cu patru ani de experienta in institutiile de protectie sociala pentru copiii abuzati – fapt care mi-a orientat preocuparile profesionale catre psihotraumatologie.
Asadar, sunt interesata in mod special de modul in care interactioneaza partile noastre sanatoase cu dinamica victima – agresor si cu mecanismele de supravietuire din fiecare dintre noi, de felul cum integram experientele vietii noastre pentru o stare de mai bine.
Activitatea mea profesionala cuprinde lucru in terapie individuala (copil/ adolescent/ adult), terapie de familie si grupuri terapeutice – numitorul comun ce defineste interesul meu in câmpul psihoterapiei fiind dinamica relatiilor interpersonale in toate planurile vietii si impactul pe care acestea il au asupra dezvoltarii noastre.
Micile bucurii ale vietii personale se manifesta prin joaca cu pisicile, cititul poeziilor si ascultatul muzicii; ma dau in vânt dupa fosnetul padurii si admir natura pe carari montane.


Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.