Andra Bolohan
 /  Andra Bolohan

Andra Bolohan

psihoterapeut practicant autonom

Intalnirea mea cu domeniul psihologiei a avut loc inca din copilarie, fiind nascuta intr-o familie de psihologi.

Pe parintii mei i-am auzit pentru prima oara rostind cuvantul empatie si alaturi de ei am invatat si ce inseamna aceasta. Dorinta mea de a ingriji oamenii a venit in mod firesc si a luat calea studiului stiintelor medicale, la finele carora am devenit medic specialist pediatru. Ceea ce mi-a adus profesia de medic este o mare curiozitate si deschidere fata de complexitatea corpului uman si fata de capacitatea uimitoare a acestuia de vindecare. Cu timpul, interesul meu stiintific s-a largit si am simtit nevoia sa cunosc mai mult despre cum functioneaza psihicul uman si modul in care acesta interactioneaza cu corpul. Astfel, preocuparea si atentia mea s-au indreptat spre psihologie urmand o facultate in domeniu si mai multe formari profesionale. Prima mea formare a fost in terapie cognitiv-comportamentala, dupa care au urmat terapia de familie, cuplu si copil, EMDR si psihoterapie integrativa a traumei. In paralel cu psihoterapia, pe care o practic de 10 ani, sunt cercetator stiintific in cadrul Institutului de Filozofie si Psihologie al Academiei Romane unde imi desfasor activitatea de 12 ani. Consider ca dubla formare, ca medic si psiholog, ma ajuta foarte mult sa am o abordare holistica a persoanei in suferinta si cred cu tarie in resursele si capacitatile oamenilor de a se conecta la ceea ce este sanatos in ei.

 

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.

Urmareste-ne