Carlijn de Roos
 /  Carlijn de Roos

Carlijn de Roos

Ph.D., Psiholog clinician, psihoterapeut

Psihoterapeut la Centrul de Trauma si Familie din Olanda, formator EMDR, presedinta Asociatiei Olandeze de EMDR, trainer EMDR.

Isi desfasoara activitatea la Trauma Center for Children and Adolescents din Leiden, Olanda. Este specializata in tratamentul persoanelor traumatizate si in tulburarile somatoforme. A condus cercetari experimentale pentru a investiga eficienta terapiilor EMDR si CBT pentru pacienti traumatizati si a publicat articole pe aceste subiecte. Anul trecut, Carlijn de Roos a primit „Francine Shapiro Award” in cadrul Congresului EMDR de la Strassbourg, pentru cercetarea „Comparison of eye movement desensitization and reprocessing therapy, cognitive behavioral writing therapy, and wait-list in pediatric posttraumatic stress disorder following single-incident trauma: a multicenter randomized clinical trial”, publicata in Journal of Child Psychology and Psychiatry 58:11 (2017), pp 1219–1228.


Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.