ISTT is loading!
Dragos Iliescu
 /  Dragos Iliescu

Dragos Iliescu

Ph.D., Professor at the Faculty of Psychology and Educational Sciences, University of Bucharest, Researcher, President of the International Test Commission (ITC), Romania

Doctor in psihologie, profesor in cadrul Universitatii din Bucuresti, cercetator, presedinte al Comisiei Internationale pentru Teste (ITC) si autor. A fost activ ca si consultant in ultimii 20 de ani, fiind implicat si conducand proiecte importante legate de teste, testare si evaluare (printre acestea, peste 100 de proiecte de adaptare a testelor), in principal in

Doctor in psihologie, profesor in cadrul Universitatii din Bucuresti, cercetator, presedinte al Comisiei Internationale pentru Teste (ITC) si autor.

A fost activ ca si consultant in ultimii 20 de ani, fiind implicat si conducand proiecte importante legate de teste, testare si evaluare (printre acestea, peste 100 de proiecte de adaptare a testelor), in principal in Europa de Sud-Est, dar si in Asia de Sud-Est, Africa, Orientul Mijlociu si America de Sud. Dragos Iliescu a detinut diferite functii in cadrul mai multor asociatii profesionale nationale si internationale; este Presedintele actual (2016-2018) al Comisiei Internationale pentru Teste (ITC). De asemenea, este Editor Asociat al revistei European Journal of Psychological Assessment si autorul a peste 100 de lucrari stiintifice, capitole de carti si carti, printre care co-editorul renumitului ITC International Handbook of Testing and Assessment, publicat in 2016 de Oxford University Press, si autorul unei importante monografii (Adapting tests in linguistic and cultural situations) publicata de Cambridge University Press. Interesele sale de cercetare se incadreaza in doua domenii: psihometrie: evaluare psihologica si educationala, teste si testare (cu o componenta importanta de interculturalitate), si psihologia aplicata, in special psihologia muncii, industriala si organizationala (cu accent pe sanatatea ocupationala si bunastarea angajatilor).

 

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.

Urmareste-ne