Elana Newman
 /  Elana Newman

Elana Newman

Ph.D., McFarlin Professor of Psychology and Affiliate Faculty in Media Studies at the University of Tulsa and Research Director of the Dart Center for Journalism and Trauma, USA

Elana Newman, Ph.D, este profesor McFarlin de psihologie, profesor afiliat de Studii in Media la Universitatea din Tulsa si director de cercetare al Centrului Dart pentru Jurnalism si Trauma. Newman este specializata in intelegerea si tratarea afectiunilor conexe traumei psihice si este specializata in formarea studentilor si profesionistilor din multiple profesii care au nevoie de

Elana Newman, Ph.D, este profesor McFarlin de psihologie, profesor afiliat de Studii in Media la Universitatea din Tulsa si director de cercetare al Centrului Dart pentru Jurnalism si Trauma.

Newman este specializata in intelegerea si tratarea afectiunilor conexe traumei psihice si este specializata in formarea studentilor si profesionistilor din multiple profesii care au nevoie de abilitare pentru a lucra eficient cu persoanele traumatizate. Cercetarile sale in domeniul stresului traumatic au vizat o gama larga de subiecte, inclusiv efectele fizice si psihologice ale expunerii la traume in randul adultilor si copiilor, costurile de ingrijire a sanatatii, costurile tratarii traumelor, jurnalismul in conexiune cu trauma psihologica, sanatatea si traumele ocupationale, etica cercetarii in studiul supravietuitorilor traumei, probleme corectionale si abuzul de substante. Munca lui Newman in jurnalism si trauma se concentreaza pe sanatatea ocupationala a jurnalistilor, inclusiv pe siguranta, hartuirea, nevoile educationale, abordarea expunerii la traume, etica si impactul stirilor despre traume asupra consumatorilor. Pe site-ul Dart Center regasiti disponibila o baza de date online cu articole privitoare la jurnalism si trauma.

 

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.

Urmareste-ne