Elena Malaguti
 /  Elena Malaguti

Elena Malaguti

profesor - Universitatea Bologna

Profesor Elena Malaguti este pedagog, psiholog si psihoterapeut, profesor asociat in Pedagogie Didactica si Speciala- Model si Teorie pentru Educatia Sociala- Departamentul Stiintele Educatiei, Alma Mater, Universitatea Bologna, si director al programului de master in Didactica si Psihopedagogie pentru student cu autism – Departamentul de Stiinte ale Educatiei “G.M Bertin” Universitatea Bologna, Italia si Ministerul

Profesor Elena Malaguti este pedagog, psiholog si psihoterapeut, profesor asociat in Pedagogie Didactica si Speciala- Model si Teorie pentru Educatia Sociala- Departamentul Stiintele Educatiei, Alma Mater, Universitatea Bologna, si director al programului de master in Didactica si Psihopedagogie pentru student cu autism – Departamentul de Stiinte ale Educatiei “G.M Bertin” Universitatea Bologna, Italia si Ministerul Educatiei din Italia, Universitate si Cercetare.

Activitate de cercetare

Principala ei activitate se gaseste in sfera educatiei si se bazeaza pe includerea acesteia intr-un context social ecologic intr-un mod cultural multifactorial si multidimensional. A fost implicata la nivel national si european in proiecte care includeau educatie si procese de training, monitorizare si evaluare, elaborarea tehnicilor de invatare si a protocolurilor de observatie. Principala ei ocupatie sunt studiile in Drepturile Omului, in contextul modelului social, uman si ecologic. Cercetarile cuprind studii bazate pe procese elastice, aparare, imputenicire, autodeterminae si calitatea vietii in relatie cu dizabilitati, limite, abateri. De asemenea, studiile au fost realizate pe teme privind parentingul si copilaria infantila. Este calificata la cel mai inalt grad ca cercetator si ca profesor. Studiile sunt experimentate si sunt realizate in colaborare cu serviicile sociale si cu familiile. In viitor, va acorda atentie dezvoltarii contextelor inclusive.


Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.