Flori-Ana Buzila
 /  Flori-Ana Buzila

Flori-Ana Buzila

consilier psihologic/principal autonom/psihoterapeut practicant autonom

Flori-Ana Buzila (Andronache), consilier psihologic principal si psihoterapeut practicant autonom, coordonator Departament Anti-Mobbing/Bullying.

Absolventa a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei – Universitatea Bucuresti, a unor programe de masterat si postuniversitare in psihoterapie in cadrul aceleiasi facultati si a unei formari profesionale in Italia (consiliere antimobbing), azi imi pot asuma identitatea profesionala de Psiholog pe deplin, avand aproximativ 10 ani de practica terapeutica. In aceasta calitate, imi place mult sa vorbesc cu oamenii, sa ii ascult, sa incerc sa descifrez impreuna cu ei incurcaturile vietii si sa ne bucuram impreuna de rezultatele obtinute. Acest lucru insemnand de la a se clarifica si a se intelege mai bine, la a lua decizii mai sanatoase pentru propria viata, pana la a se iubi, accepta, aprecia, bucura de adevarata valoare si a-si crea relatii armonioase cu ceilalti.

Traim intr-o societate care din pacate da multe semne de imbolnavire. Valorile sunt intr-o continua reasezare si schimbare ametitoare si multi oameni in acest tumult isi pierd reperele. Prin profesia noastra, noi, psihologii, ne disponibilizam pentru cei care isi dau seama ca nu mai pot sau ca nu mai vor ori ca nu le mai place ASA si, se angajeaza in procesul propriei transformari. Alaturi de acest aspect, le insuflam din credinta noastra ca Schimbarea e posibila si punem energie alaturi de ei pentru a si-o aduca in viata lor. Competentele, cunostintele, expertiza profesionala, „know-how”-ul vin si ele la pachet cu cele mentionate anterior si fac parte pana la urma din ce suntem noi ca si profesionisti.

Desi in prezent practic consilierea psihologica si psihoterapia in cea mai mare parte a timpului in cabinet, in paralel, desfasor si programe si interventii in organizatii pentru ameliorarea climatului organizational, pentru cresterea satisfactiei angajatilor, pentru preventia discriminarii si hartuirii psihologice la locul de munca si in scoala. M-am alaturat echipei Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei din dorinta de a face parte dintr-o echipa de profesionisti de inalta tinuta alaturi de care pot implementa proiecte valoroase.

In munca de terapeut, pentru mine, cel mai frumos aspect este cand asisti la inflorirea persoanei din fata ta si stii ca un ingredient important al acestui lucru a fost faptul ca tu, ca specialist dar si ca om, ai crezut ca e posibil! Si, l-ai facut si pe el sa creada, pe Clientul tau, ca merita sa iasa din impas, ca poate sa o faca si ca e absolut firesc sa isi doreasca o Viata mai Buna, indiferent ce inseamna pentru acea persoana acest lucru.

Expertiza si Competente profesionale:
  • Consiliere psihologica si psihoterapie centrata pe adult, copil, cuplu si familie;
  • Consiliere antimobbing (asistarea psihologica a persoanelor hartuite la locul de munca);
  • Asistarea psihologica a persoanelor traumatizate;
  • Asistarea psihologica a persoanelor ce se confrunta cu bullying-ul (violenta scolara) – elevi, parinti, cadre didactice.

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.