
Ioana Elena Dăncescu
psiholog psihoterapeut practicant autonom/consilier psihologic autonomMembru ISTT din 2015; psihoterapeut specializat in Terapii scurte, colaborative, orientate pe resurse si solutii, Terapia traumei; Psihoterapie Cognitiv-comportamentala; Terapie sistemica de cuplu; Terapeut EMDR; Facilitator de Constelatii folosind metoda Propozitiei Intentiei.
Cine sunt Eu ca profesionist? Sunt Ioana Elena Dancescu si as vrea sa va impartasesc cateva cuvinte despre mine si ce am facut in ultimii 17 ani de am ajuns sa fac parte din echipa ISTT : am stiut din timpul liceului ca am nevoie si vreau sa “fac” psihologia si sa lucrez cu oamenii. Am urmat facultatea de Psihologie – Univ. Bucuresti, experiente diverse, prietenii pentru o viata si un an ca student Erasmus la Univ. degli Studi din Padova (o aer de aer proaspat si confirmare a drumului meu profesional – psihoterapia sa fie!).
Am continuat cu masterul de Psihoterapii Cognitv Comportamentale si formarea in Terapii Scurte Colaborative orientate pe Resurse si Solutii in cadrul ARTS&CORS (a fost un start excelent in psihoterapie cu multa validare si o alta viziune asupra problemelor si a solutiilor). Si o multime de alte formari si cursuri in zona terapiilor scurte: “Terapia contextual modulara”, “Terapia sistemica copil, cuplu, familie” si alte numeroase workshopuri in domeniul Psihotraumatologiei -despre recunoasterea si vindecarea traumelor psihice. Am finalizat in 2017, formarea in Psihotraumatologie Multigenerationala Orientata spre Identitate si Constelatia Intentiei, iar din 2018 facilitez grupuri terapeutice folosind metota Constelatiei Intentiei. In prezent, sunt implicata intr-o formare profesionala complementara in Psihoterapia Integrativa a Traumei (2019-2021) si in utilizarea psihoterapiei EMDR ( Eye Movement Desensitization and Reprocessing- desensibilizare si reprocesare prin miscari oculare) in tratamentul traumei.
“Terapia Functioneaza” este cabinetul si locul unde am reusit sa imbin acest process formare cu practica continua, si cu zecile, sutele de cazuri care au aparut in ultimii 10 ani de activitate. In plus, acum stiu si inteleg mai bine de unde am dobandit o relatie cu “a face” si “a fi organizata”. Stiu ca “a face” este un mecanism care face casa buna cu a supravietui. Stiu ca a supravietui este necesar si aparent functional. Si mai stiu din terapia mea personala ca dincolo de a supravietui mai este a trai in prezent, a simti, a fi in relatie buna cu tine insuti/ insati si cu ceilalti.
Cred cu toate fiinta, gandirea si simtirea mea in potentialul fiecaruia dintre noi de “a face” alegeri sanatoase si a ne schimba de pe modul pilot automat pe cel asumat, autonom si independent. Cred ca la momentul potrivit psihoterapia functioneaza si va invit pe toti sa va dati oricat de multe sanse aveti nevoie pentru a invata sa fiti bine cu voi insiva!