ISTT is loading!
Irina Tepuru
 /  Irina Tepuru

Irina Tepuru

psihoterapeut practicant autonom

Am stiut din liceu ca voi urma aceasta vocatie. Imi placea sa ascult si am fost intotdeauna curioasa in legatura cu povestile, trairile, alegerile oamenilor.

Nu a existat o presiune exterioara, nici vreo fantasma legata de un anume succes, ci doar o asumare ca aceasta meserie imi poate pastra curiozitatea, creativitatea si ca voi gasi sens vietii mele pe acest drum.

Presedinte al Asociatiei Romane de Psihoterapie prin Dans si Miscare

Am studiat din primul an de facultate ceea ce imi placea si am fost atrasa de partea practica. Am invatat multe din experienta si mi-am clarificat treptat ce directii in psihoterapie ma intereseaza. Imi place sa gasesc impreuna cu oamenii resurse si solutii, stiu pe propria-mi piele ca suntem vulnerabili si usor de ranit, ma atrag aspectele colective, arhetipale ale sufletului si ma fascineaza exprimarea lor in corp. De aceea am o formare in Terapii scurte centrate pe resurse si solutii, un master in Psihoterapie jungiana, o formare in psihotraumatologie si una in dans-terapie.
Formarea in psihoterapie prin dans si miscare a fost la inceput o cale de a ajunge la mine, in timpuri fara cuvinte, in senzatii inexplicabile, in blocaje care imi opreau binele. Am reinnodat prietenia cu corpul si am inceput sa ascult si sa inteleg mesajele lui. Apoi am dus asta in cabinet si m-a ajutat enorm in relatia cu copiii mici dar si cu adultii.
Sunt o piesa intr-un puzzle, constienta de limitele mele dar bucuroasa ca am gasit bucatica mea de contributie la binele omenirii si o fac cu entuziasm si daruire. Am influentat cateva vieti si sunt recunoscatoare ca am avut ocazia sa aflu ce am lasat in ceilalti. Inca mai vreau sa invat, sa cresc, inca imi place sa lucrez cu mine cu ajutorul celorlalti.
Relatia cu clientii mei este un schimb reciproc si cresc dupa fiecare intalnire.
Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei este locul unde simt ca nu sunt singura, care ma aduce impreuna cu oameni minunati si este o sansa de a ajuta mai mult decat o pot face pe cont propriu. Imi doresc sa ofer bucatica mea de daruire pentru imbogatirea tuturor.

 

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.

Urmareste-ne