ISTT is loading!
Iulia Sirbu
 /  Iulia Sirbu

Iulia Sirbu

Psiholog

Psiholog consilier autonom, cu atestat de libera practica in Psihoterapii Scurte Colaborative Orientate pe Resurse si Solutii (in cadrul ARTS & CORS), formator atestat de Autoritatea Nationala de Calificari si membru activ in cadrul ISTT.

Timp de 18 ani profesia mea a insemnat sa fiu atenta la simptomele bolilor si sa intervin ingrijind pacientii. Cand au aparut curiozitatea si interesul pentru blocajele psihice care conduc la boli fizice, lucrurile s-au completat firesc si m-au condus catre studierea psihologiei.

Fascinatia acestui domeniu continua si azi fiind intretinuta de provocarile lansate constant de profesorii mei si multi alti specialisti minunati – prin cursuri si evenimente dedicate dezvoltarii profesionale – dar si de experienta din practica privata.

Am ales pentru formarea mea ca psiholog o scoala care abordeaza trauma psihica cu grija si promoveaza increderea in resursele persoanei care cere ajutor si insotirea acesteia in procesul sau de vindecare. La momentul in care am fost eu insami in cabinetul unui psihoterapeut, am inteles ca uneori e nevoie doar sa asculti fara sa sari oferind solutii standard, e suficient sa creezi cadrul si relatia potrivite pentru ca suferinta sa fie exprimata si consumata si e important sa crezi constant in puterea celuilalt de regenerare si lucrurile chiar se pot transforma in sens pozitiv.

In evolutia mea ca om si in dezvoltarea mea ca profesionist am invatat si ca nu putem deveni ceea ce vrem sa fim atata timp cat nu acceptam mai intai ceea ce nu vrem sau nu putem fi iar azi as adauga ca, desi nu detin toate raspunsurile corecte, am incredere ca te pot ghida sa le afli pe cele potrivite pentru intrebarile tale.

 

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.

Urmareste-ne