Linda Liebenberg
 /  Linda Liebenberg

Linda Liebenberg

cercetator - Dalhousie University, Halifax (Nova Scotia – Canada)

Linda Liebenberg, PhD., este un cercetator si un evaluator cu un interes fundamental in studiul tinerilor cu nevoi complexe si a comunitatilor in care acestia traiesc. Lucrarile sale exploreaza promovarea dezvoltarii pozitive a tinerilor si a sanatatii mintale prin implicarea civica si dezvoltarea comunitatii ca si componente principale ale rezilientei. In cadrul acestei lucrari, Linda

Linda Liebenberg, PhD., este un cercetator si un evaluator cu un interes fundamental in studiul tinerilor cu nevoi complexe si a comunitatilor in care acestia traiesc. Lucrarile sale exploreaza promovarea dezvoltarii pozitive a tinerilor si a sanatatii mintale prin implicarea civica si dezvoltarea comunitatii ca si componente principale ale rezilientei. In cadrul acestei lucrari, Linda reflecta importanta modului in care pot fi cel mai bine realizate cercetarea si evaluarile copiilor si a comunitatilor lor, inclusiv prin metode participative bazate pe imagine, modele cantitative longitudinale sofisticate si proiectarea instrumentelor de masurare. Linda a sustinut mai multe prezentari pe plan international si a publicat pe larg aceste subiecte de cercetare.

Practicile rezilientei in domeniul social

Cercetarea aprofundata din ultimelor decenii a dus la o teorie vasta privind rezilienta. Pentru a facilita intelegerea aplicata, aceasta prezentare va aborda un exemplu de practica bazata pe rezilienta si de interventie a unui furnizor canadian de servicii de sanatate mintala. Acest model special de furnizare a serviciilor va fi folosit pentru a evidentia aplicarea intelegerilor curente a rezilientei bazate pe dovezi. Reflectand asupra impactului acestui model, el va fi folosit in continuare pentru: 1) a intelege modurile in care modelele de servicii care integreaza teoria rezilientei pot sprijini mai bine utilizatorii serviciilor si 2) a sublinia ce anume ne invata aceste modalitati de interventie despre componentele rezilientei si despre modul in care aceste componente functioneaza.


Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.