Lorena Sofia Mardale
 /  Lorena Sofia Mardale

Lorena Sofia Mardale

Psihoterapeut specialist autonom, terapeut EMDR

Sunt fascinata de complexitatea si capacitatea de vindecare a fiintei umane si traiesc in fiecare zi recunostinta si bucuria de a-mi putea aduce contributia practicand o profesie ce pentru mine reprezinta un privilegiu.

Am stiut pe ce drum profesional vreau sa merg inainte sa ajung la liceu. Desi destinatia era clara, caile nu au fost neaparat line. In 2006 absolveam Facultatea de Psihologie din Timisoara, iar in 2007 incepeam prima formare in psihoterapie, in Bucuresti. De atunci, de cand am inceput cu hipnoza ericksoniana, si pana in prezent, am cautat cu sete sa invat despre psihic, despre ce este eficient, metode si tehnici care ajuta oamenii sa produca schimbarile in bine pe care si le doresc. Am trecut prin multe formari (terapie scurta strategica, constelatii sistemice, training de psihotraumatologie si metoda propozitiei intentiei, terapia EMDR, terapie de cuplu); m-am adaptat permanent, integrand perspective diferite si adunand instrumente valoroase de lucru. Am fost calauzita, uneori mai constient, alteori mai putin constient, de cautarea unui fel de adevar – din ce suntem facuti, ce este de folos si ce nu ajuta in procesul de schimbare, maturizare, vindecare. Multi ani mai tarziu, sute de ore de studiu, dezvoltare personala si propria terapie,  traiesc din plin (uneori cu amuzament) dictonul „Cu cat stiu mai mult, cu atat imi dau seama ca stiu prea putin”, ca nu exista UN adevar. Ca fiecare om are propriul adevar pe care il onorez cu smerenie, insotindu-l sa il descopere.

Lucrez in prezent in propriul cabinet in sesiuni individuale si de cuplu & familie, cu adulti si copii. Am o abordare integrativa si continui sa ma specializez pe trauma si disociere. Lucrez cu pasiune cu terapia EMDR.


Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.