Lucia Ramona Vasilache
 /  Lucia Ramona Vasilache

Lucia Ramona Vasilache

Psihoterapeut practicant sub supervizare

Timp de 13 ani am activat in domeniul informatic, iar integrarea in viata mea a rolului de mama mi-a deschis drumul spre psihologie, declansand atat o schimbare de perspectiva, cat si o redefinire a prioritatilor.

Sunt psiholog clinician si psihoterapeut de formare cognitiv-comportamentala, cu competente in investigarea si asistarea traumelor psihice, dobandite in urma finalizarii masterului de psihotraumatologie si asistare psihologica.

Activitatea de psiholog voluntar in cadrul unei asociatii non-profit mi-a permis experienta consilierii si suportului psihologic pentru parinti, un loc aparte in inima mea avandu-l parintii cu copii nascuti prematur.

O directie semnificativa pentru mine o constituie domeniul psihotraumatologiei, astfel ca, in curand, voi finaliza o formare in psihoterapia integrativa a traumei, precum si o formare in  experientiere somatica. Prelucrarea si integrarea experientelor traumatice ofera informatii valoroase in descoperirea propriei identitati, in drumul spre autocunoastere, vindecare si dezvoltare.

Daca ar fi sa caracterizez parcursul meu profesional in trei cuvinte, acestea ar fi: curiozitate, deschidere, flexibilitate. Consider ca meseria de psiholog trebuie facuta cu respect si empatie. Imi propun sa ”vad” oamenii cu inima, sa-i ascult, sa fiu alaturi de ei, sa-i ghidez in a-si descoperi resursele si puterea de vindecare.


Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.