Serban Ionescu
 /  Serban Ionescu

Serban Ionescu

profesor emerit de psihopatologie - Université Paris 8 Saint-Denis, Université du Québec à Trois-Rivières

Șerban Ionescu, psihiatru si psiholog clinician, este profesor emerit de psihopatologie la Université Paris 8 Saint-Denis si la Université du Québec à Trois-Rivières (Québec – Canada). Este Doctor Honoris Causa la Universitatea din Liege si din Timișoara, Cavaler al Ordinului ,,Palmes Académiques“, membru corespondent al Academiei Romane de Medicina, presedinte al Resilio. Profesorul Șerban Ionescu este

Șerban Ionescu, psihiatru si psiholog clinician, este profesor emerit de psihopatologie la Université Paris 8 Saint-Denis si la Université du Québec à Trois-Rivières (Québec – Canada). Este Doctor Honoris Causa la Universitatea din Liege si din Timișoara, Cavaler al Ordinului ,,Palmes Académiques“, membru corespondent al Academiei Romane de Medicina, presedinte al Resilio. Profesorul Șerban Ionescu este autorul a numeroase lucrari publicate (inclusiv 30 de carti) si a editat doua carti despre rezilientei „Tratat de rezilienta asistata“ (Presses Universitaires de France, 2011) si „Rezilienta. Asemanari in diversitate” (Odile Jacob, 2016).

Programe de interventie bazate pe rezilienta in domeniile psihologiei si psihiatriei

Incepand cu anii 1990, numerosi cercetatori si practicieni au propus programe pentru a facilita procesul de rezistenta. Primii care au oferit un astfel de program sunt Sadow si Hopkins, care, in 1993, au publicat un program pentru veteranii dependenti de droguri si fara adapost. Ulterior, au fost propuse multe alte programe de interventie. Conferinta prezinta o sinteza a acestor programe si se concentreaza in special pe doua aspecte: metodologia utilizata si evaluarea rezultatelor.


Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.