Suzette Boon
 /  Suzette Boon

Suzette Boon

Ph. D., Psiholog clinician, psihoterapeut

Cofondator al Societatii Europene pentru Trauma si Disociere, cu peste treizeci de ani de experienta in domeniul sanatatii mentale. Este co-fondator al Societatii Europene pentru Trauma si Disociere si a fost primul presedinte al acestei societati.

Este formator si supervizor al Societatii Olandeze pentru Terapie de Familie si al Societatii Olandeze pentru Hipnoza. Este specializata in diagnosticul si tratamentul tulburarilor complexe disociative, a tradus si validat versiunea olandeza a Interviului Clinic Structurat pentru Tulburari Disociative (SCID-D) pentru DSM-IV si a dezvoltat un interviu clinic pentru evaluarea tulburarilor mentale care rezulta din trauma cronica – in particular tulburarile disociative – Trauma and Dissociation Symptoms Interview (TADS-I). A publicat multe carti, capitole de carti si articole despre tulburarile disociative, printre care amintim: Coping with Trauma-Related Dissociation: Skills Training for Patients and Therapists (2001) si Treatment of Dissociative Disorders (1998). In 2009 a primit premiul Life Time Achievement Award, si in 2011 premiul Pierre Janet pentru cartea Coping with Trauma-Related Dissociation a Skills Training for Patients and their Therapists.


Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.