ISTT is loading!
Articol publicat pe Business Woman – Fii Bine cu Tine – trauma...
 /   / Articol publicat pe Business Woman – Fii Bine cu Tine – trauma...

Articol publicat pe Business Woman – Fii Bine cu Tine – trauma psihica nu inseamna o sentinta la nefericire

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) anunta organizarea conferintei Fii Bine cu Tine, in data de 2 noiembrie 2013,

la Facultatea de Psihologie si Știintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti. Evenimentul este parte a Conferintei Nationale de Psihotraumatologie, editia a II-a, si va avea tema ”Fii bine cu tine in cuplu, in familie, cu copiii”. Sunt invitati sa participe toti cei care isi doresc cunoastere stiintifica de calitate, in termeni ce pot fi intelesi si, mai ales, aplicati ulterior in viata lor.

“Viata multora dintre noi cuprinde si experiente dificile sau traumatizante, cum ar fi conflicte, separari, abandon, neglijare sau, cele extreme: decese, accidente, catastrofe naturale, razboaie. Urmele acestora par de multe ori invizibile, dar sunt reflectate in blocaje, nereusite, durere sufleteasca sau exagerari in diverse zone ale vietii de zi cu zi. Atunci apare suferinta, si senzatia ca trebuie sa „rupem” din noi ca sa ne putem descurca.”, afirma Diana Vasile, Presedinta Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT). Desi este un subiect despre care in general nu se vorbeste, se estimeaza ca peste jumatate din problemele emotionale si psihice ale oamenilor au legatura cu traumele, asa cum le-am descris mai devreme. „Ne dorim sa transmitem un mesaj clar: trauma psihica in sens larg este o experienta pe care peste 70% din populatia adulta a acestei planete o traieste sau a trait-o. Este parte din viata, dar nu inseamna o sentinta la nefericire. Consiliem la ISTT oameni care au trecut prin acest tip de experiente, asa ca stim ca efortul de a se angaja in terapie merita, pentru ca viata dupa trauma poate fi mai plina de sens, aduce un plus de cunoastere de sine, de putere si vitalitate”, spune Diana Frazzei, vicepresedinta a ISTT.

ISTT a initiat conferinta Fii bine cu tine pentru a oferi oamenilor prilejul de a descoperi cum sa-si faca viata mai buna colaborând cu psihologi specializati in lucrul cu trauma. Fiecare persoana din sala va putea intelege cum trauma afecteaza viata, va afla despre moduri in care poate limita impactul ei, ce influenta pot avea experientele traumatice timpurii in relatia cu partenerul de cuplu, sau cum poate creste in copiii sai capacitatea de a face fata incercarilor vietii.

La conferinta Fii Bine cu Tine publicul va intâlni cu 9 psihologi experimentati care vor conduce 2 sesiuni plenare interactive si 6 ateliere de lucru. Conferinta va fi deschisa de Bogdan Cezar Ion cu prelegerea Podul de piatra s-a darâmat si va continua cu o serie de 6 ateliere desfasurate in paralel, doua câte doua.
In prima sesiune de ateliere, participantii vor putea afla alaturi de Ovidiu Rosca despre Cum ne putem proteja copiii de traume pe internet, sau despre cum functioneaza dinamica unei familii, alaturi de vicepresedinta ISTT, Carmen Ragea (Dominoul sufletesc al familiei). Apoi, Catalin Nedelcea si Iulia Ciorbea vor investiga impreuna cu participantii Cât de greu atârna bagajul trecutului personal in relatia de cuplu?, iar impreuna cu Irina Țepuru parintii vor invata sa comunice cu copiii foarte mici (La o sueta cu bebelusul tau). In cea de-a treia serie de ateliere, Anca Hasegan va explora moduri in care relatia cu mâncarea este influentata de trauma personala, abordând tema Terorismul alimentar in familie, iar Iulia Lazarean va prezenta exemple despre cum poate psihoterapia sa ajute copiii cu dificultati de invatare si cât de important este ca familia sa faca echipa buna cu terapeutul.

Citeste intreg articolul pe: http://www.businesswoman.ro/

 

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.

Urmareste-ne