Cercetare: Efectele experientelor traumatice asupra adolescentilor
 /  Cercetare: Efectele experientelor traumatice asupra adolescentilor
Cercetare: Efectele experientelor traumatice asupra adolescentilor
Lectori

  Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) a demarat un nou proiect de cercetare, de data aceasta despre adolescenti.

  Studiul “Experientele traumatice timpurii, rezilienta, personalitate si probleme legate de sanatate in populatia româneasca de adolescenti” se desfasoara in parteneriat cu Facultatea de Psihologie si Ştiintele Educatiei (FPSE) din cadrul Universitatii Bucuresti si Centrul Municipiului Bucuresti de Resurse si Asistenta Educationala.

  Cercetarea isi propune sa realizeze o ampla analiza asupra experientelor traumatice la care au fost expusi adolescentii din România de-a lungul vietii lor. Totodata este urmarit si impactul pe care aceste experiente il au asupra dezvoltarii personalitatii tinerilor, asupra sanatatii lor fizice si emotionale, asupra modului de autoreglare al acestora in diferite medii, precum cel familial, scolar sau social.

  Un al obiectiv urmarit este furnizarea de informatii in legatura cu prevalenta, in rândul adolescentilor, a unor tulburari sau afectiuni de natura fizica, psihica sau emotionala (precum anxietatea, depresia, paternurile relationale disfunctionale).
  La studiul participa aproximativ 350 de elevi din zece licee din Bucuresti. Tinerii au vârste cuprinse intre 15 si 18 ani.

  Proiectul este coordonat de Monica Lespezanu (consilier, psihoterapeut si pedagog) si Roxana Agafitei (psiholog si psihoterapeut), din partea ISTT.

  La cercetare iau parte si un grup de masterazi din cadrul masterului “Psihotraumatologie si asistare psihologica” din cadrul FPSE.


  Vezi evenimentul video
  Pentru a vizualiza evenimentul video, va rog introduceti e-mail-ul cu care v-ati inregistrat si codul primit!
  Vezi evenimentul video
  Acest eveniment va fi inregistrat si transmis online - Streaming Live. Puteti opta pentru prezenta in sala sau pentru accesul la inregistrarea video ce va fi accesibila online pe site-ul istt.ro, pe durata desfasurarii evenimentului.
  Participa la evenimentul: Cercetare: Efectele experientelor traumatice asupra adolescentilor
  Am citit si sunt de acord cu Politica de Confidentialitate ISTT
  Am citit si sunt de acord cu Termenele si conditiile de participare
  ( * ) Camp obligatoriu

  Total: RON

  Produs* :
  Nume* :
  Prenume* :
  Email* :
  Telefon* :  Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

  Newsletter

  Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.