Cum ne afecteaza traumele timpurii propria identitate? Marta Thorsheim...
 /  Cum ne afecteaza traumele timpurii propria identitate? Marta Thorsheim...
Cum ne afecteaza traumele timpurii propria identitate? Marta Thorsheim – aprilie 2016

Psihoterapeutul norvegian Marta Thorsheim a sustinut, pe 8 aprilie 2016, in premiera in Romania, o prelegere publica. Sub titlul “Traumele timpurii: teoria dezvoltarii identitatii”, colaboratoarea lui Franz Ruppert a abordat problema psihotraumei inca din perioada intrauterina.

Contrar a ceea ce se crede, cele noua luni petrecute de fat in uter nu sunt in mod necesar raiul. Potrivit Martei Thorsheim, copilul se „marineaza” in sentimentele mamei, iar starile emotionale ale mamei sunt asemanatoare cu sistemul imunitar al copilului. In plus, daca mama s-a simtit bine pe durata sarcinii, lumea va fi perceputa de copil ca un loc sigur.
Totodata o persoana poate fi traumatizata inca din momentul conceptiei ei. De aceea, cu cat este mai timpurie, cu atat trauma este mai profunda.

Care sunt semnele unei traume de identitate?

Pierderea de timpuriu a contactului cu propria forta vitala, cu propriul corp sunt primele indicii. Ajunsa in terapie, o persoana adulta care a suferit o trauma timpurie isi doreste sa fie ea insasi.
Metoda de lucru propusa de Marta Thorsheim pentru trauma de identitate este afirmarea si explorarea propozitiei intentiei, elaborata de Franz Ruppert. Potrivit acestei metode, subiectul nu se mai raporteaza la sistemul familial pentru a-si gasi rezolvarea ranilor sufletesti, ci la Eul personal si la propriile resurse interioare.

Afirmarea si explorarea propozitiei intentiei are la baza ultimele cercetari in domeniu, si anume teoria psihotraumatologiei orientata spre identitate.

Cine este Marta Thorsheim?

Este trainer in metoda constelatiilor si psihoterapeut de mai bine de 20 de ani. In anul 1990 ea l-a intalnit pe Bert Hellinger, fondatorul Constelatiilor familiale, iar mai tarziu l-a cunoscut pe Franz Ruppert. Intalnirea cu Franz Ruppert i-a schimbat atat viata personala, cat si pe cea profesionala.

In Norvegia, Marta Thorsheim a pus bazele “Institutului pentru Constelatii si Psihotraumatologie Multigenerationala” (Institute for Constellation and Multigenerational Traumawork) care se concentreaza pe formarea formatorilor, sustinerea de cursuri regulate si workshop-uri in domeniul psihotraumatologiei. La baza tuturor formarilor, cursurilor si workshopurilor pe care le organizeaza Institute for Constellation and Multigenerational Traumawork sta teoria lui Franz Ruppert.


Vezi evenimentul video
Pentru a vizualiza evenimentul video, va rog introduceti e-mail-ul cu care v-ati inregistrat si codul primit!
Selectie tip participare
Acest eveniment va fi inregistrat si transmis online - Streaming Live. Puteti opta pentru prezenta in sala sau pentru accesul la inregistrarea video ce va fi accesibila online pe site-ul istt.ro, pe durata desfasurarii evenimentului.
Participa la evenimentul: Cum ne afecteaza traumele timpurii propria identitate? Marta Thorsheim – aprilie 2016
Am citit si sunt de acord cu Politica de Confidentialitate ISTT *
Am citit si sunt de acord cu Termenele si conditiile de participare *
Vreau sa ma abonez la Newsletter-ul ISTT
( * ) Camp obligatoriu

Total: RON

Produs* :
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon* :Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.