Fii Bine cu Tine in Cuplu! – septembrie 2016
 /  Fii Bine cu Tine in Cuplu! – septembrie 2016
Fii Bine cu Tine in Cuplu! – septembrie 2016

Ma iubeste? Nu ma mai iubeste? Am intrat oare pe un “teren minat”? E momentul potrivit sa discut cu partenerul despre asta? Cine castiga din lupta pentru putere? Oare va ramane langa mine pentru tot restul vietii? Sunt doar o mica parte din preocuparile si incertitudinile pe care tindem sa le alungam din minte imediat ce ne vin in gand.

Ajunsa la a treia editie, seria de ateliere “Fii bine cu tine in cuplu” iti ofera un prilej pentru regasirea de sine si pentru a reflecta la aceste indoieli si nesigurante. Discutand cu psihologii si psihoterapeutii invitati, vei putea sa-ti recunosti cu sinceritate nevoile personale din cadrul cuplului, sa te cunosti mai bine si sa intelegi mai clar ce ”rol” joci tu in povestea ta de dragoste si cat anume din scenariul cuplului tau vine de fapt din trecut (din proiectiile propriilor parinti sau din traumele transgenerationale trecute sub tacere).

Plecand de la cazuri din cabinet, dar si de la studii recente dedicate psihologiei familiei si cuplului, psihologi si psihoterapeuti din cinci orase (Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi si Brasov) te invita sa reflectezi la mecanismele relatiei tale de cuplu, la echilibrul dintre apropiere si separare, la indoielile care ”sapa” la fundatia mariajului sau la felul in care poate fi negociat un respect reciproc al diferentelor si nevoilor membrilor cuplului.

Atelierele “Fii bine cu tine in cuplu” sunt organizate de Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) in colaborare cu Editura Trei si sunt gazduite de Librariile Carturesti.

Intrarea la evenimentele Fii bine cu tine in cuplu! este libera. Cartile de psihologia cuplului publicate de Editura Trei au o reducere de 25%. Toti cei care participa la evenimentele Fii bine cu tine in cuplu! se pot inscrie pe loc la conferinta Fii Bine cu Tine la Locul de Munca! si beneficiaza de o reducere de 20%.

Lectori si prelegeri:
Adela Mihalcea – Ba eu! Ba ca mine!

Despre invitat: Adela Mihalcea, membru al ISTT, este psihoterapeut format in terapii scurte centrate pe resurse si solutii. A luat contact cu diverse abordari terapeutice (experientiala, narativa, transgenerationala), dar cel mai mult a fost fascinata de terapia traumei, abordare care ofera posibilitatea de a ne regasi acea parte a propriei identitati care a fost pierduta sau uitata in urma unei experiente traumatice.

Monica Lespezanu – Cuplul in miscare: Atentie! Drum cu prioritate!

Despre invitat: Monica Lespezanu este consilier, psihoterapeut, pedagog si membru activ al ISTT. Lucreaza preponderent cu copii si adolescenti, dar si cu familiile acestora, desfasurand activitati de parenting si de consilierea familiei.

Rodica Matei – Ma iubeste? Nu ma iubeste?

Despre invitat: Rodica Matei este psihoterapeut de orientare psihanalitica si lector doctor la Fundatia Generatia. Are o vasta experienta in lucrul cu adultii, copiii si adolescenti.

Diana Vasile – Noi doi…si separat!

Despre invitat: Diana Vasile, presedintele ISTT, este psihoterapeut si conferentiar universitar la Universitatea Bucuresti si la Universitatea Hyperion din Bucuresti. Interesul sau se centreaza pe reechilibrarea psihica si dezvoltarea personala a celor care au trait experiente stresante si traumatizante. In ultimii opt ani a obtinut o intelegere profunda si o imbinare originala a psihotraumatologiei, a teoriilor referitoare la relatii si familie, a terapiilor scurte si a metodei propozitiei intentiei.

Anamaria Draguta – Tu si cuplul – cum sa dai ”totul” in relatie

Despre invitat: Anamaria Draguta, membru al ISTT, este psiholog clinician si psihoterapeut cu formare in terapii scurte centrate pe resurse si solutii. Crede ca vindecarea este un proces, nu un eveniment, si ea este facilitata de calitatile relatiei terapeutice care ia nastere in cabinet intre psihoterapeut si client.

Domnica Petrovai – Femeia in asteptarea Barbatului

Despre invitat: Domnica Petrovai, psiholog clinician si psihoterapeut cognitiv-comportamental, este interesata de armonizarea relatiilor de cuplu, de promovarea sanatatii emotionale, precum si parentingul pozitiv.

Oana Bot – Eu + Tu = NOI?

Despre invitat: Oana Bot este psiholog autonom clinician si specialist in psihoterapie pozitiva, psihodrama clasica si psihopedagogie speciala.

Dora Chelemen – Cine sunt eu in relatia de cuplu?

Despre invitat: Dora Chelemen, psiholog clinician, este acreditata si in domeniul psihoterapiei pozitive.

Roxana Agafitei – Am nevoie sa stiu ca esti – si vei ramane – langa mine!

Despre invitat: Roxana Agafitei este psiholog, consilier psihologic, psihoterapeut, membru al ISTT, sustinator pasionat al ideii ca “acolo unde apar probleme, se ivesc intotdeauna si solutii”. Are mai multe formari profesionale, iar ca psihoterapeut lucreaza individual cu adulti, cu adolescenti, precum si cu familii sau cupluri.

Cristian Petrescu – Cat este de puternic cuplul tau?

Despre invitat: Cristian Petrescu este psiholog principal clinician si psihoterapeut, avand formare in terapia sistemica si in terapia cognitiv-comportamentala. Este specialist in evaluarea, consilierea si terapia copilului si adolescentului si presedintele Asociatiei de Consiliere si Terapie a Familiei.

Laura Nastasa – Fericirea in cuplu – intre mosteniri familiale si alegeri

Despre invitat: Laura Nastasa, lector universitar doctor la Universitatea “Transilvania”,este consilier si psihoterapeut, de formare experentiala.

Irina Tepuru – Cuplul in spectacolul vietii

Despre invitat: Psihoterapeutul Irina Tepuru este membru colaborator al ISTT si presedintele Asociatiei Romane de Psihoterapie prin Dans si Miscare. Sustine workshopuri de dezvoltare personala prin dans si miscare pentru copii, adolescenti si adulti.


Vezi evenimentul video
Pentru a vizualiza evenimentul video, va rog introduceti e-mail-ul cu care v-ati inregistrat si codul primit!
Selectie tip participare
Acest eveniment va fi inregistrat si transmis online - Streaming Live. Puteti opta pentru prezenta in sala sau pentru accesul la inregistrarea video ce va fi accesibila online pe site-ul istt.ro, pe durata desfasurarii evenimentului.
Participa la evenimentul: Fii Bine cu Tine in Cuplu! – septembrie 2016
Am citit si sunt de acord cu Politica de Confidentialitate ISTT *
Am citit si sunt de acord cu Termenele si conditiile de participare *
Vreau sa ma abonez la Newsletter-ul ISTT
( * ) Camp obligatoriu

Total: RON

Produs* :
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon* :Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.