Parinti sanatosi pentru copii frumosi
 /  Parinti sanatosi pentru copii frumosi
Parinti sanatosi pentru copii frumosi

Incepand din luna mai, Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei va invita la  cursul „Parinti sanatosi pentru copii frumosi”. Centrat pe constientizarea si informarea rolului de parinte, pe cresterea si exersarea capacitatii de a fi parinte, acest curs are sase module si este sustinut de colega noastra, Monica Lespezanu (foto), psihoterapeut.

Niciodata nu e prea tarziu in a face schimbari in viata noastra si a copiilor nostri. Intotdeauna relatia parinte-copil poate fi regandita, modificata si imbogatita. Natural, parintii sunt inaintea copiilor si acest lucru presupune ca, firesc, parintele sa fie cel care initiaza si face ceva altfel, ceva nou in relatia cu copilul sau. Cresterea capacitatii noastre de a fi parinti nu se opreste niciodata, nici macar atunci cand propriii nostri copii devin parinti.

Astfel, a vedea, a recunoaste, a constientiza, a intelege, a simti, a accepta acea parte din noi de a fi parinte reprezinta modalitatea in care putem aduce schimbari in viata noastra si a copilului nostru intr-un sens mai bun, mai coerent, mai adaptat la realitate. Imaginati-va cum este ca un copil frumos sa-si primeasca , „noul” parinte sanatos?

Si asta pentru ca noi suntem parinti asa cum am invatat in familia noastra de origine, asa cum experienta si istoria noastra de viata s-au asezat in noi. Noi intram in relatie cu copilul nostru cu lucruri stiute, invatate sau intuite, dar si cu multe altele care functioneaza inconstient sau pe care nu le-am descoperit inca. O capacitate suficient sau insuficient exersata, blocata sau imbogatita de experiente personale stiute sau nestiute, vazute sau nevazute.

 

Cursul isi propune ca directii de lucru terapeutic: recunoasterea, cunoasterea capacitatii noastre de a fi parinte, intelegerea functionarii relatiei parinte-copil,  exersarea, imbogatirea capacitatii de a fi un parinte mai potrivit si mai sanatos pentru copil.

Conceput in sase intalniri, insumand 18 ore, derulat in decursul a sase saptamani, cursul se doreste a fi un proces terapeutic in sine, intr-un grup de participanti bine stabilit de la inceput si pana la final. Astfel, odata inceput cursul, grupul nu mai poate primi participanti noi pe parcurs. De asemenea, modulele, desi au tematici distincte, au o ordine bine stabilita care asigura o fluiditate asupra procesului inceput. Cele sase module sunt:

  1. A fi parinte – cum am devenit parinte?
  2. Cine si cum sunt eu pentru copilul meu?
  3. Cu ce resurse ma conectez la copilul meu?
  4. Eu in relatie cu copilul meu.
  5. Nevoile mele/nevoile copilului – cum stiu ca ii e bine copilului meu?
  6. Principiile comunicarii relationale – cum comunic/cum sa comunic cu copilul meu?

 

Cursul se adreseaza parintilor care au copii de orice varsta. Indiferent ca al tau micut este bebelus sau voinic de gradinita, puber timid sau adolescent provocator, sau chiar daca micutul e doar in planul dorintelor tale, cursul are in prim-plan capacitatea ta de a fi parinte!

 

Datele de desfasurare: 4 mai, 11 mai, 18 mai, 25 mai, 8 iunie, 15 iunie. Toate intalnirile au loc joia si dureaza trei ore, in intervalul orar 18:00 – 21:00.

 

Locul de desfasurare: Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei, Strada Giacomo Puccini nr. 8A, etajul 5.

 

Costul celor sase module:

–          600 de lei, cu plata pana la 28 aprilie;

SAU

–          500 de lei, cu plata in avans, pana la 15 aprilie.

Puteti achita taxa de participare prin banca, in contul Asociatiei „Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei”.

– numar cont: RO17INGB0000999907162115, deschis la Banca ING, Office AVIATIEI;
– CIF: 32035864;
– Pe documentul de plata se va trece „Plata curs Parinti sanatosi pentru copii frumosi”.

Iata si datele de facturare, pe care va rugam sa le completati in functie de nevoile dvs. – persoana fizica sau cabinet individual de psihologie/firma/asociatie etc.:

– Nume, prenume;
– CNP;
– Cod personal RUP;
– Adresa;
– Seria si numarul din CI
– Numele firmei/companiei/CIP;
– CUI sau CIF;
– Adresa firmei/companiei/CIP;
– Contul bancar.

Dupa efectuarea platii, va rugam sa trimiteti un e-mail cu dovada scanata si veti avea locul asigurat si factura eliberata. Aceasta va fi trimisa pe e-mail si/sau va putea fi ridicata in zilele in care se desfasoara cursul.

 

Inscriere: pe adresa de  mail workshop@istt.ro; data-limita de inscriere este 28 aprilie.

*Important! Numarul de locuri este limitat.

 

Date de contact pentru detalii legate de curs:

e-mail: monica.lespezanu@istt.ro;

telefon: 0723 546 349 – Monica Lespezanu.

 

Facilitator grup: Psihoterapeut Monica Lespezanu

Am o experienta bogata de lucru cu adolescentii, copiii si familiile acestora, ca psihoterapeut si consilier psihologic, atat in mediu institutional, cat si in cel privat. Inainte de a ma fi regasit pe acest drum profesional, am fost cadru didactic timp de 13 ani. Sunt parinte de adolescent, in continua schimbare, descoperire si crestere interioara si cred cu tarie ca orice experienta parcursa si vazuta aduce un plus de bine in vietile noastre!

Un parinte sanatos are un copil frumos! Un parinte sanatos este mai clar, linistit, multumit de sine si de copilul sau si, mai ales, dispus sa aduca imbunatatiri care sa fie de folos pentru sine si pentru copil. Un copil frumos este plin de viata, este capabil sa se exprime, sa se joace, sa invete si sa creeze!

Asa ca va astept cu mare drag si deschidere la o experienta de invatare si insanatosire pentru noi toti!


Participa la evenimentul: Parinti sanatosi pentru copii frumosi
Am citit si sunt de acord cu Politica de Confidentialitate ISTT
Am citit si sunt de acord cu Termenele si conditiile de participare
Metoda de Plata:
( * ) Camp obligatoriu

Total: 1 RON

Produs* :
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon* :Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.