Prelegere „Traumele timpurii” & Proiectie documentar IN UTERO...
 /  Prelegere „Traumele timpurii” & Proiectie documentar IN UTERO...
Prelegere „Traumele timpurii” & Proiectie documentar IN UTERO – 6 aprilie 2023, BUCURESTI
Lectori
  • Diana Vasile
    Ph.D., senior clinical psychologist and psychotherapist, lecturer at the Faculty of Psychology and Educational Sciences, University of Bucharest, president ISTT, Romania

Prelegere ”Traumele timpurii” si proiectia documentarului ”In Utero”

Unul dintre cele mai apreciate evenimente organizate de ISTT de-a lungul anilor revine din luna februarie. Vei putea urmari revelatorul documentar ”In Utero”, subtitrat in limba romana, dar mai ales dublat de valoroase clarificari oferite de presedintele ISTT, Diana Vasile, in cadrul prelegerii ”Traumele timpurii”.

Evenimentul va debuta cu prelegerea sustinuta de Diana Vasile, PhD,  prelegere ce va puncta aspecte delicate si mai putin cunoscute publicului larg, referitoare la modul in care experientele de viata timpurii influenteaza dezvoltarea noastra fizica si psihica. Te asteptam sa discutam despre urmatoarele:

  • istoria noastra de viata care incepe de la momentul conceptiei si nicidecum atunci cand constientizam noi, sau la nastere;
  • cum isi pune contextul relational si emotional al mamei amprenta asupra modului nostru de functionare fizica si psihica, asupra identitatii noastre;
  • ce inseamna psihic sanatos si traume timpurii;
  • care este conexiunea dintre acestea si cum sa o folosim constient inspre binele nostru. Astfel, simptomele fizice, dificultatile de viata, conflictele din relatiile semnificative vor dobandi o noua conotatie si va deveni mai clar cum sa le amelioram.

Partea a doua a evenimentului va include, asa cum v-am obisnuit in anii trecuti, proiectia documentarului „IN UTERO”. Realizat in anul 2015, in Statele Unite, in regia lui Kathleen Man Gyllenhaal, filmul urmareste impactul pe care viata intrauterina il are asupra dezvoltarii noastre. Timp de 100 de minute, vei fi in contact cu unele dintre cele mai abilitate voci la nivel mondial – cercetatori, medici si psihologi. Printre acestia se numara si dr. Gabor Maté, unul dintre cei mai apreciati speakeri ai momentului si un colaborator important al ISTT. De la el si de ceilalti specialisti vei afla cum experientele traite de noi in perioada intrauterina ne modeleaza viitorul.

O sesiune de intrebari si raspunsuri de o jumatate de ora alaturi de Diana Vasile va inchide evenimentul, conturand o parte esentiala, lamuritoare a acestei experiente. De altfel, clarificarile punctuale aduse de presedintele ISTT la finalul acestui eveniment au constituit sectiunea care a fost desemnata de catre sutele de participanti de pana acum ca fiind cea mai valorizata. Experienta clinica si de cercetare a Dianei Vasile, datorata activitatii de psihoterapeut si cadru didactic universitar de peste 20 de ani, face ca aceasta intalnire sa fie una de mare impact. Raspunsurile si intrebarile noi care se vor ridica in fiecare dintre participanti vor genera insight-uri si vor stimula mecanismele functionarii psihice sanatoase.

Mai multe despre documentar puteti vedea aici: https://youtu.be/Rtt-62U9XYs

Te invitam sa te bucuri de acest eveniment special intr-o atmosfera calda si prietenoasa, menita sa balanseze partea mai provocatoare, dar atat de importanta si benefica, a informatiilor pe care le vei lua cu tine.

Fii Bine cu Tine!
Echipa Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei


BRE
Vezi evenimentul video
Pentru a vizualiza evenimentul video, va rog introduceti e-mail-ul cu care v-ati inregistrat si codul primit!
BRE
Vrei sa participi in sala sau online?
Acest eveniment se va desfasura in format hibrid: atat in sala, cat si online, prin intermediul platfomei ZOOM. Te rugam sa optezi pentru varianta potrivita tie.
BRE
Participa la evenimentul: Prelegere „Traumele timpurii” & Proiectie documentar IN UTERO – 6 aprilie 2023, BUCURESTI
Facturare:
Metoda de Plata:
( * ) Camp obligatoriu

Total: 250 RON (TVA inclus)

Produs* :
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon* :
SuccessURL* :


 

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.

Urmareste-ne