Traumele psihice la copii – iunie 2017
 /  Traumele psihice la copii – iunie 2017
Traumele psihice la copii – iunie 2017
Lectori
 • Monica Lespezanu
  consilier psihologic practicant autonom/psihoterapeut practicant autonom

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei organizeaza pe 16 si pe 17 iunie workshop-ul „Traumele psihice la copii”. Sustinut de Conf. univ dr. Diana Vasile, presedintele ISTT, si de psihoterapeutul Monica Lespezanu, cursul este unul de formare continua.

Suferintele si ranile psihice nu au varsta. Ca si adultii, copiii pot experimenta situatii, evenimente, contexte generatoare de suferinta si neputinta si care depasesc capacitatile de stapanire, de adaptare si de prelucrare a acestora. Experientele stresante si/sau traumatizante pot aparea chiar de la inceputul existentei sau din primii ani de viata. Ele sunt cu atat mai dificil de recunoscut cu cat copiii nu au la indemana cuvinte pentru a exprima durerea, ci corpul lor. Mai mult, copiii reprezinta o categorie vulnerabila, total dependenta de modul in care adultii semnificativi din viata lor inteleg, vad, recunosc si intervin adecvat in a-i sustine in procesul de vindecare.

Problematica sanatatii mentale si emotionale a copilului si a adolescentului este una de mare interes si actualitate. Workshopul ,,Traumele psihice la copii” vizeaza problematica traumei psihice la copii si adolescenti, a modului in care aceasta apare, se traieste, se prelucreaza si se vindeca. Cursul isi propune sa dezvolte capacitatea de a recunoaste si de a intelege trauma psihica la copii, spre deosebire de cea la adult, de a identifica factorii si situatiile traumatizante sau cu potential traumatizant pentru copil si familie. Un alt aspect important abordat este modul in care suferinta capata specificitate si particularitate in manifestare pentru fiecare categorie de varsta: copilaria mica, mijlocie si adolescenta. De asemenea, se vor evidentia manierele de evaluare a efectelor traumei psihice la copil si directiile de interventie si de stimulare a vindecarii.

 

Workshopul ,,Traumele psihice la copii” este un curs de formare continua si se adreseaza specialistilor sau persoanelor care lucreaza cu adolescenti ori copii sau celor care au in grija copii: psihologi, pedagogi, consilieri, profesori, medici, asistenti sociali, asistenti maternali, parinti.

Data: 16 si 17 iunie 2017, intre orele 9:00 si 18:30. Cursul insumeaza 16 ore.

Loc de desfasurare: sediul ISTT – str. Giacomo Puccini, nr 8A, etaj 1, sector 2, Bucuresti.

Cost: 350 de lei.

* Pentru studenti, pretul este de 300 de lei, cu mentiunea ca e nevoie sa trimiteti la adresa de e-mail workshop@istt.ro ordinul de plata, o copie a carnetului de student vizat la zi, alaturi de restul datelor de facturare.

Plata se poate face prin banca:

 • Asociatia „Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei”;
 • CIF: 32035864;
 • Numar cont: RO17INGB0000999907162115, deschis la Banca ING, Office AVIATIEI;
 • Pe documentul de plata va rugam sa specificati: Workshop „Traumele psihice la copii”.

 

Inscriere: trimiteti un e-mail la  workshop@istt.ro, in care sa apara dovada scanata a platii si datele pentru facturare, pe care va rugam sa le completati in functie de nevoile dvs. – persoana fizica sau cabinet individual de psihologie/firma/asociatie etc.:

 • · Nume, prenume;
 • · CNP;
 • · Cod personal RUP;
 • · Adresa;
 • · Seria si numarul din CI;
 • · Numele firmei/companiei/CIP;
 • · CUI sau CIF;
 • · Adresa firmei/companiei;
 • · Contul bancar.

 

Traineri:

Conf. univ. dr. Diana Vasile, psiholog, psihoterapeut

Diana Vasile este conferentiar universitar la Universitatea Hyperion din Bucuresti si la Universitatea din Bucuresti. Preda cursuri de psihologia cuplului si familiei si psihoterapie de aproape 20 de ani. Este psihoterapeut cu o vasta experienta practica si recunoscuta pentru eficienta interventiilor sale. Interesul sau se centreaza pe reechilibrarea psihica si dezvoltarea personala a celor care au trait experiente stresante si traumatizante. In ultimii 11 ani a obtinut o intelegere profunda si o imbinare originala a psihotraumatologiei, a teoriilor referitoare la relatii si familie, terapiile scurte si Metoda Propozitiei Intentiei. Diana Vasile este autoarea unor carti de specialitate foarte apreciate in mediul academic, dintre care cele mai importante sunt “Introducere in psihologia familiei si psihosexologie” si “Traumele familiale si resursele compensatorii”. Diana este recunoscuta si pentru prezentarile si workshop-urile sustinute atat in Romania, cat si in Germania, Singapore, Australia, Canada etc.

 

Monica Lespezanu, psiholog, psihoterapeut

Monica a urmat cursurile Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei si este dublu licentiata in Pedagogie si in Psihologie si absolventa a doua mastere: Management si Evaluare Educationala si Psihotraumatologie si Asistare Psihologica. A fost formata ca psihoterapeut in in Terapii Scurte Colaborative orientate pe Resurse si Solutii, in cadrul ARTS&CORS, si in Terapia Traumei. La aceste studii a adaugat Terapia contextual modulara, Terapia sistemica copil, cuplu, familie, numeroase cursuri si formari in domeniul consilierii si interventiei pe aria copil, adolescent si cuplu/familie. In ultimii ani s-a format si s-a dezvoltat personal si profesional in Metoda Propozitiei Intentiei si Constelatia Identitatii, sub indrumarea Prof. Franz Ruppert.

 

Va asteptam!

Echipa ISTT


Vezi evenimentul video
Pentru a vizualiza evenimentul video, va rog introduceti e-mail-ul cu care v-ati inregistrat si codul primit!
Selectie tip participare
Acest eveniment va fi inregistrat si transmis online - Streaming Live. Puteti opta pentru prezenta in sala sau pentru accesul la inregistrarea video ce va fi accesibila online pe site-ul istt.ro, pe durata desfasurarii evenimentului.
Participa la evenimentul: Traumele psihice la copii – iunie 2017
Am citit si sunt de acord cu Politica de Confidentialitate ISTT *
Am citit si sunt de acord cu Termenele si conditiile de participare *
Vreau sa ma abonez la Newsletter-ul ISTT
Metoda de Plata:
( * ) Camp obligatoriu

Total: 350 RON

Produs* :
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon* :Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.