Workshop ISTT: prof. Dolores Mosquera, Consultant EMDR
 /  Workshop ISTT: prof. Dolores Mosquera, Consultant EMDR
Workshop ISTT: prof. Dolores Mosquera, Consultant EMDR
Lectori

*Important! Pentru participarea la acest workshop este obligatorie absolvirea Nivelului I EMDR.

*Atentie! Evenimentul se va desfasura in limba engleza si nu va beneficia de traducere.

Dupa multe precautii legate de pericolele potentiale ale utilizarii EMDR cu persoane care sufera de tulburari disociative, au fost oferite propuneri limitate pentru adaptarea procedurilor EMDR la aceasta populatie specifica. Pe baza precautiilor anterioare, EMDR este considerat inca de multi clinicieni o interventie limitata la tratamentul amintirilor traumatice la clienti disociativi inalt functionali si doar dupa o faza lunga de pregatire care depinde de alte modalitati de tratament. Din aceasta conceptualizare, utilizarea EMDR este puternic limitata si multi supravietuitori ai traumatizarii severe nu pot beneficia de EMDR si daca beneficiaza, acest lucru se intampla mult mai tarziu in procesul de tratament.

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) vine in sprijinul tuturor specialistilor interesati de aprofundarea EMDR si va propune un nou workshop în domeniu. Evenimentul va avea loc pe 27 si 28 septembrie, la sediul ISTT, etaj 1. Workshop-ul va fi susținut de unul dintre cei mai renumiti specialisti in domeniu, prof. Dolores Mosquera, Consultant EMDR.

Biletele la eveniment pot fi achizitionate pentru ziua 1, pentru ziua 2 sau pentru ambele zile.

Ziua 1, 27 septembrie: Tratarea Tulburarilor disociative cu EMDR: Abordarea Progresiva

Formator: Dolores Mosquera

In acest workshop, exemple de cazuri clinice si fragmente video vor fi utilizate pentru a ilustra interventiile cu EMDR pentru clienti disociaitvi, urmand “Abordarea Progresiva” (Gonzalez & Mosquera, 2012).  Utilizand acest model, vom demonstra cum clinicienii EMDR pot utiliza in siguranta o paleta larga de interventii EMDR de la inceputul facei de pregatire a tratamentului pentru pacienti disociativi. Scopul nostru este sa oferim un model comprehensiv pentru aplicarea terapiei EMDR in tratamentul tulburarilor disociative, extinzand modelul AIP pentru a adresa informatiile stocate disfunctional, intalnite la cei cu cele mai severe forme de traumatizare si fobii disociative. Terapeutii EMDR vor invata sa integreze interventii noi in munca lor clinica in diferite faze ale tratamentului. In particular, vor invata sa implementeze interventii clinice specifice bazate pe ‘protocoale progresive’ pentru tulburari disociative.

Agenda – ziua 1, 27 septembrie, 09.30 – 17.30

 1. Terapia EMDR si gestionarea disocierii, un model AIP extins.
 2. Gestionarea fobiei de disociere: identificarea fobiilor disociative si strategiilor clinice in diversele faze ale tratamentului.
 3. Lucrul cu ‘Adult Self’ pentru a da putere clientului.
 4. Intelegerea si explorarea in siguranta a sistemului intern a pacientului cu DD: instrumente clinice si interventii.
 5. Strategii de reprocesare graduala si in siguranta a traumei.

Obiective de invatare:

 • Participantii vor fi capabili sa descrie trei aspecte cheie ale modelului abordarii progresive pentru clientii disociativi din perspectiva EMDR si a modelului AIP.
 • Participantii vor fi capabili sa identifice trei sau mai multe proceduri EMDR pentru clientii disociativi si sa le coreleze cu diferite faze ale tratamentului EMDR.
 • Participantii vor fi capabili sa ofere exemple de fobii disociative si sa descrie metode de a lucra cu acestea.
 • Participantii vor fi capabili sa explice trei sau mai multe strategii pentru explorarea sistemului intern in siguranta in cazuri de trauma complexa.
 • Pe baza cartii “EMDR and Dissociation: The Progressive Approach”, participantii vor fi capabili sa explice trei proceduri si, de asemenea, cand, unde si cum sa aplice aceste proceduri in Clinica lor practica.
 • Participantii vor fi capabili sa dea exemple de trei sau mai multe semnale subtile disociative si sa explice cum sa adapteze tratamentul in functie de aceste semnale in fiecare caz.

Ziua 2, 28 septembrie: Terapia EMDR pentru Tulburarea de Personalitate Borderline

Formator: Dolores Mosquera

DSM-5 stabilieste criteriile pentru diagnosticul Tulburarii de Personalitate Borderline, care includ eforturi majore de a evita abandonul real sau imaginar, tulburarea identitatii, impulsivitate, comportament cu potential auto-distructiv, instabilitate afectiva din cauza unei reactivitati marcate a dispozitiei, ideatie suicidara si un istoric de – sau risc de – incercari de suicid, sentimente cronice de gol interior, dificultati de a controla furia si simptome disociative. Aceasta insiruire de simptome ofera doar o descriere generala a tulburarii, care are reputatia de a fi una dintre cele mai provocatoare tulburari de tratat.

Pacientii borderline pot genera probleme puternice de contratransfer in clinicieni si aceste lucruri trebuie luate in considerare cand lucram cu aceasta populatie. Mai mult, EMDR poate mobiliza reactii emotionale intense la pacienti. Combinatia acestor doi factori importanti face esential ca terapeutii sa fie atenti la fobia de afect atat a lor insisi cat si a pacientului borderline si sa dezvolte abilitatea de a recunoaste raspunsurile defensive care apar. Fobiile de afect vor fi cruciale in selectarea si aplicarea strategiilor de tratament EMDR cu aceasta tulburare.

Acest workshop ajuta la intelegerea patologiei borderline din perspectiva modelului Procesarii Adaptative a Informatiei, ca si la dezvoltarea unei conceptualizari corecte a cazurilor de borderline.

Agenda – ziua 2, 28 septembrie, 09.30 – 17.30

Cu ajutorul inregistrarilor video educationale si a prezentarii, vom discuta despre:

 1. Cum sa adaptam tratamentul EMDR pentru aceasta populatie specifica.
 2. Cum sa stabilim legatura intre simptomele clientului si experientele din copilaria precoce, caracterizate printr-o rata crescuta de intreruperi ale atasamentului si evenimente severe traumatice.
 3. Cum sa identificam si cand sa adresam apararile comune care apar in timpul procedurilor EMDR.
 4. Cum sa continuam procesarea in interiorul ferestrei de toleranta.

Participarea la eveniment se face DOAR in urma inscrierii online si achitarii biletului. Pentru informatii suplimentare va stam la dispozitie pe e-mail, workshop@istt.ro sau la telefon: 0729269281 – de LUNI pana VINERI, intre 10.00 si 17.00.

Fii Bine cu Tine!

Echipa Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei


Vezi evenimentul video
Pentru a vizualiza evenimentul video, va rog introduceti e-mail-ul cu care v-ati inregistrat si codul primit!
Selectie tip participare
Acest eveniment va fi inregistrat si transmis online - Streaming Live. Puteti opta pentru prezenta in sala sau pentru accesul la inregistrarea video ce va fi accesibila online pe site-ul istt.ro, pe durata desfasurarii evenimentului.
Participa la evenimentul: Workshop ISTT: prof. Dolores Mosquera, Consultant EMDR
Am citit si sunt de acord cu Politica de Confidentialitate ISTT *
Am citit si sunt de acord cu Termenele si conditiile de participare *
Vreau sa ma abonez la Newsletter-ul ISTT
Particip in zilele:
Metoda de Plata:
Discount:
( * ) Camp obligatoriu

Total: 700 RON

Produs* :
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon* :Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.