ISTT is loading!
FARA CREDITE. WORKSHOP public larg: Nevoia de Mine, Nevoia de Tine –...
 /  FARA CREDITE. WORKSHOP public larg: Nevoia de Mine, Nevoia de Tine –...
FARA CREDITE. WORKSHOP public larg: Nevoia de Mine, Nevoia de Tine – Traumele de relatie (25 si 26 Noiembrie 2022)
Lectori
  • Diana Vasile
    Ph.D., senior clinical psychologist and psychotherapist, lecturer at the Faculty of Psychology and Educational Sciences, University of Bucharest, president ISTT, Romania

Eveniment transmis online prin ZOOM. Speaker: Diana Vasile, presedinte ISTT

Vineri, 25 noiembrie si sambata, 26 noiembrie

09.30 – 13.30 – workshop

13.30 – 14.30 – pauza

14.30 – 16.30 – workshop

Workshop-ul va fi urmat de o sesiune de intrebări si raspunsuri astfel:

Pentru publicul larg (nespecialisti) – luni 5 decembrie, ora 18.00 – 19.00 (o ora, optional)

Ne bucuram sa organizam, dupa aproape doi ani, un nou workshop ISTT despre traumele de relatie, una dintre cele mai cautate si apreciate activitati profesionale elaborate si organizate sub egida ISTT.

Nevoia de Mine, Nevoia de Tine – Traumele de relatie va avea loc pe 25-26 noiembrie 2022 cu follow-up pentru specialisti in 9 decembrie 2022 si se va desfasura online, prin intermediul Zoom.

Te invitam sa intelegi si sa inveti despre:

– modul in care construim si dezvoltam relatiile semnificative;

– ce produce stres relational si cum devin relatiile conflictuale;

– cum diferentiem intre relatiile constructive, sanatoase si cele toxice, perturbatoare;

– ce legatura exista intre stresul si traumatizarea din copilarie si modul in care ne manifestam in relatii;

– cum poti stimula posibilitatile de ameliorare si dezvoltare a relatiilor tale;

– cum poti contribui ca psiholog clinican, consilier sau psihoterapeut la ameliorarea traumelor de relatie a persoanelor cu care lucrezi.

Participarea la acest workshop formativ interactiv presupune explorarea si acumularea de informatii teoretice si practice fundamentale pentru intelegerea relatiilor cu persoanele semnificative din viata noastra din perspectiva psihotraumatologiei. De asemenea, vei avea ocazia sa dezvolti deprinderi pe care sa le folosesti in viata ta de zi cu zi si, daca esti profesionist din domeniile socio-umane sa iti imbunatatesti practica profesionala – mai ales daca lucrezi intr-un cabinet (public sau privat), intr-o scoala sau institutie medicala.

Acest workshop formativ ofera o prezentare teoretica sustinuta de studii de caz tipurilor de traume psihice aparute ca urmare a agresiunilor induse de oameni, cu focus pe acei oameni de care noi depindem in viata noastra. Aceste traume sunt definite, descrise si analizate prin exemple, iar apoi este prezentat modul de reactie si dezvoltare psihica in functie de tipul de trauma. De asemenea, workshopul prezinta o analiza a modului in care construim si dezvoltam relatii cu persoanele din jurul nostru, fapt ce va impacta sanatatea noastra fizica si psihica. Diferite teorii vor fi prezentate: teoria atasamentului (J. Bowlby), teoria psihotraumatologica (G. Fischer, P. Riedesser, B. van der Kolk, F. Ruppert) si teoria sistemica de familie (M. Bowen, B. Hellinger).

In cadrul acestui workshop, participantii vor intelege specificul traumelor de relatie si manifestarile acestora la propria persoana si la cei cu care se afla in relatii semnificative (parintii, partenerii de cuplu, copiii, prietenii), precum si mecanismul de transmitere transgenerationala a acestora. De asemenea, se vor trece in revista principalele repere psihoterapeutice cu astfel de persoane. Participantii la workshop vor avea posibilitatea, daca doresc, sa lucreze o experienta traumatica intr-o maniera protectiva sau sa abordeze cazuri din propria practica terapeutica pentru o mai buna intelegere sau/si o abordare terapeutica mai eficienta.

Workshop-ul face parte din seria evenimentelor profesionale promovate de Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei – ISTT.

Lector: Diana Vasile, PhD, psiholog clinician, psihoterapeut, formator

Diana Vasile este presedinta Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei. Diana este psihoterapeut de trauma, psiholog clinician si cadru didactic universitar cu experienta de peste 22 ani, renumit pentru legatura eficienta pe care o ofera de fiecare data dintre teorie si practica, mai ales atunci cand formeaza sau supervizeaza viitorii profesionisti in psihoterapie.

In practica sa clinica si de formare, Diana Vasile ofera o intelegere profunda si o imbinare originala a teoriei traumatizarii psihice, a principiilor de functionare a relatiilor inter-umane, subliniind importanta analizei atente a procesului traumatic al persoanelor care trec prin experiente adverse de viata, alaturi de stimularea resurselor acelei persoane. Nicio experienta traumatica nu schimba radical resursele, ci doar modul in care ne folosim de ele. Pentru Diana este foarte important cum ne putem ajuta singuri sau cu minima ghidare, spre restructurare si vindecare.

Diana a participat la numeroase evenimente cu public larg, fiind mereu apreciata pentru claritatea explicatiilor oferite, indiferent de natura audientei. A urmat cursurile de Formare in Consilierea si Psihoterapia Traumei, Consilierea şi Psihoterapia Relationala si de Cuplu şi Consilierea si Psihoterapia Familiei, la Institutul Cairnmillar, Melbourne, Australia. Este membru co-fondator al mai multor asociatii profesionale de psihoterapie din tara (ISTT, SPER; ARTS&CORS; ARTeS, ARPT, APOPS) si presedinte al Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei – infiintat in anul 2010 (sub egida ARTS&CORS), cu personalitate juridica autonoma din 2013.

Participarea se poate face DOAR in urma inscrierii online si achitarii biletului. Dupa achitarea facturii, vei primi din partea noastra coordonatele de acces pe platforma Zoom pentru desfasurarea evenimentului. Pentru detalii suplimentare, ne poti contacta prin e-mail la workshop@istt.ro sau la telefon 0730 285 582– de LUNI pana VINERI, intre 10.00 si 17.00.

Iti multumim si te asteptam!

Fii bine cu tine!

Echipa ISTT


BRE
Vezi evenimentul video
Pentru a vizualiza evenimentul video, va rog introduceti e-mail-ul cu care v-ati inregistrat si codul primit!
BRE
Vrei sa participi in sala sau online?
Acest eveniment se va desfasura in format hibrid: atat in sala, cat si online, prin intermediul platfomei ZOOM. Te rugam sa optezi pentru varianta potrivita tie.
BRE
Participa la evenimentul: FARA CREDITE. WORKSHOP public larg: Nevoia de Mine, Nevoia de Tine – Traumele de relatie (25 si 26 Noiembrie 2022)
Facturare:
Accesul este permis pana pe 22/09/2857
( * ) Camp obligatoriu

Total: RON (TVA inclus)

Produs* :
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon* :
SuccessURL* :


 

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.

Urmareste-ne