Workshop Traumele de relatie – decembrie 2013, Bucuresti
 /  Workshop Traumele de relatie – decembrie 2013, Bucuresti
Workshop Traumele de relatie – decembrie 2013, Bucuresti

Te invitam sa intelegi si sa inveti despre relatiile semnificative si sa dezvolti mai multe abilitati pentru stimularea posibilitatilor de manifestare si vindecare a acestor relatii prin participarea la un workshop formativ interactiv in care sa explorezi aspecte teoretice si practice de baza ale relatiilor cu persoane semnificative din viata noastra din perspectiva psihotraumatologiei.

Acest eveniment iti ofera o serie de informatii si permite formarea de deprinderi pe care sa le folosesti in practica ta, mai ales daca lucrezi intr-un cabinet privat, intr-o scoala, sau institutie medicala.

Acest workshop formativ ofera o prezentare teoretica sustinuta de studii de caz a doua tipuri de traume psihice aparute si manifestate in relatiile semnificative: traumele de atasament si traumele simbiotice (dupa F. Ruppert). Teoriile care stau la baza acestei intelegeri sunt: teoria atasamentului (J. Bowlby), teoria psihotraumatologica (G. Fischer, P. Riedesser, F. Ruppert) si teoria sistemica de familie (M. Bowen, B. Hellinger).

Conform descrierii splitarii personalitatii realizate de Franz Ruppert, exista 3 categorii de structuri psihice rezultate in urma traumatizarii psihice: structuri sanatoase, structuri supravietuitoare si structuri traumatizate. In cadrul acestui workshop, participantii vor intelege specificul acestor structuri si manifestarile acestora la persoanele cu experiente traumatice in relatiile semnificative (relatiile cu parintii, cu partenerii de cuplu, cu copiii, cu prietenii), precum si mecanismul de transmitere transgenerationala a acestora. De asemenea, se vor puncta principalele repere psihoterapeutice cu astfel de persoane. Participantii la workshop vor avea posibilitatea, daca doresc, sa lucreze o experienta traumatica intr-o maniera protectiva sau sa abordeze cazuri din propria practica terapeutica pentru o mai buna intelegere sau/si o abordare terapeutica mai eficienta.

Workshop-ul face parte din seria evenimentelor profesionale promovate de Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei – ISTT si va primi credite din partea Colegiului Psihologilor.

Cine poate beneficia de workshop:

Psihologi, psihoterapeuti, consilieri, medici, asistenti sociali, psihopedagogi, pedagogi, profesori, teologi.

Trainer:

Conf. univ. dr. Diana Vasile, psiholog, psihoterapeut

Diana Vasile este cadru didactic si psihoterapeut cu experienta de peste 15 ani, recunoscut pentru claritatea explicatiilor oferite si a legaturii eficiente dintre teorie si practica. Cursurile prin care s-a remarcat sunt cele de Psihologia relatiei de cuplu si a familiei, Psihoterapii de familie si Evaluarea si terapia traumei. De asemenea, este formator in psihoterapie experientiala si in terapiile scurte. Interesul sau se centreaza pe analiza procesului traumatic al persoanelor care trec prin experiente adverse de viata si pe stimularea resurselor acelor persoane, indeosebi a resurselor activate de experienta traumatica. In ultimii 15 ani a obtinut o intelegere profunda si o imbinare originala a procesului traumatic, a principiilor de functionare a relatiilor inter-umane si a teoriei sistemice de familie. Este membru fondator a mai multor asociatii profesionale de psihoterapie din tara (SPER; ARTS&CORS; ARTeS, ARPT) si presedinte al Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei.


Vezi evenimentul video
Pentru a vizualiza evenimentul video, va rog introduceti e-mail-ul cu care v-ati inregistrat si codul primit!
Selectie tip participare
Acest eveniment va fi inregistrat si transmis online - Streaming Live. Puteti opta pentru prezenta in sala sau pentru accesul la inregistrarea video ce va fi accesibila online pe site-ul istt.ro, pe durata desfasurarii evenimentului.
Participa la evenimentul: Workshop Traumele de relatie – decembrie 2013, Bucuresti
Am citit si sunt de acord cu Politica de Confidentialitate ISTT *
Am citit si sunt de acord cu Termenele si conditiile de participare *
Vreau sa ma abonez la Newsletter-ul ISTT
( * ) Camp obligatoriu

Total: RON

Produs* :
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon* :Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.