ISTT is loading!
Comunicat de presa – Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei
 /   / Comunicat de presa – Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei

Comunicat de presa – Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei

Conferinta Fii Bine cu Tine, de Acum! – editia a 3-a

Pentru ca vrei sa faci fata mai bine dificultatilor vietii si sa afli cum sa-ti fie bine cu tine.

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) anunta organizarea celei de-a treia editii a conferintei Fii Bine cu Tine!, care va avea loc in Bucuresti, pe 4 octombrie 2015. Evenimentul se adreseaza tuturor persoanelor interesate sa faca fata mai bine dificultatilor vietii si celor care doresc sa faca o schimbare, sa relationeze mai bine cu ele insele si cu persoanele semnificative, sa aduca un plus de calitate vietii lor, ca individ, in cuplu sau in familie. De asemenea, sunt invitati sa participe toti cei care isi doresc cunoastere de calitate in termeni ce pot si intelesi si, cu atât mai important, aplicati ulterior in viata de zi cu zi.

ISTT a initiat conferinta Fii bine cu tine pentru a oferi oamenilor prilejul de a descoperi cum sa-si faca viata mai buna colaborând cu psihologi specializati in lucrul cu trauma. Astfel, pentru a raspunde multiplelor nevoi de intelegere, autocunoastere si de crestere personala, fiecare editie abordeaza o alta tematica. Anul acesta conferinta se intituleaza Fii Bine cu Tine, de Acum!, temele abordate fiind unele de interes actual, precum: ce strategii putem adopta pentru a ne accepta propriile vulnerabilitati si pentru a ne descoperi resursele, cum sa actionam atunci când ne simtim neajutorati, lipsiti de putere ori in situatii fara iesire si de ce este divortul o experienta traumatica si cum l-am putea transforma intr-una ‘sanatoasa’.

‘Misiunea Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este sa contribuie in mod profesionist la imbunatatirea calitatii vietii tuturor celor care au trecut sau trec prin experiente dificile si traumatizante. De aceea, conferinta ‘Fii Bine cu Tine, de Acum!’ vine in sprijinul celor care doresc sa afle tehnici si strategii de preventie si reparatie a efectelor vizibile si mai putin vizibile ale experientelor dureroase (cum ar fi fricile, vinovatia, blocajele, dificultatile de comunicare, conflictele), intrucât doar aceasta preventie si reparatie asigura un nivel inalt al sanatatii si al starii noastre de bine. Evident, aceasta stare de bine duce natural la imbunatatirea relatiilor cu noi insine si cu cei din jur.’, declara Diana Vasile, presedinta Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei.

Conferinta va fi deschisa de catre psihologul Diana Frazzei care va pune sub semnul intrebarii afirmatia ‘Ce nu te omoara te face mai puternic’ si ne va impartasi perspectiva sa despre ce ne face cu adevarat puternici atunci când ne confruntam cu o trauma. Pe de alta parte, ne va ajuta sa gasim posibile raspunsuri la urmatoarele intrebari: Cum ne putem ridica dupa ce ne simtim doborâti? Putem sa ne protejam si sa nu mai fim raniti sufleteste? Gabriel Liiceanu spunea: ‘Esecul este locul de unde te ridici pentru a merge mai departe.’ Fiecare dintre noi a avut nenumarate esecuri si, implicit, temeri, inainte de a reusi ceva important. Putem spune ca succesul se poate naste din esec, ca a pierde face parte din procesul de a obtine ce ne dorim. Psihologul Diana Gavajuc ne invita sa ne uitam la Esecul din oglinda de ieri si sa vedem cum ne influenteaza acesta alegerile si cum poate fi (sau este) o cale spre reusita si crestere personala.

Multe casnicii se schimba in timp, chiar daca ne dorim ca acest lucru sa nu se intâmple. Când cuplurile nu doresc sa mai mearga impreuna pe acelasi drum, se confrunta inevitabil cu Divortul. Psihologii Catalin Nedelcea si Iulia Ciorbea ne invita la o discutie despre acest subiect atât de prezent in vietile cuplurilor de astazi. Este oare acesta o experienta (potential?) traumatica…? Cei doi ne vor spune cum putem transforma acest eveniment etichetat ca esec sau infrângere intr-o oportunitate de crestere pentru parteneri si viitoarele lor relatii.

Ziua se va incheia cu o sesiune de intrebari si raspunsuri alaturi de Diana Vasile care va discuta, printre altele, despre solutiile si posibilitatile din jurul intrebarii Cum de oamenilor mici si mari le este uneori dificil sa fie bine cu ei?

Conferinta Fii Bine cu Tine, de Acum! va avea loc duminica, 4 octombrie 2015, la sediul Facultatii de Psihologie si ?tiintele Educatiei (?oseaua Panduri, nr. 90), incepând cu ora 10.00.

Pentru mai multe detalii, accesati www.fiibinecutine.ro.

Inscrierile se pot face online, la conferinta@istt.ro . Taxa de participare este de 100 lei. ISTT este o asociatie non-profit. Fondurile rezultate in urma achitarii taxei de participare la evenimente se folosesc pentru asistarea psihologica gratuita a persoanelor aflate in situatii de criza, care nu pot sustine financiar consultatii de specialitate.

Parteneri: Facultatea de Psihologie si Știintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti, Editura Trei, Editura Herald, Carturesti, Totul despre mame, Jukava. Parteneri media: Itsy Bitsy FM, Avantaje, Psychologies, Senso TV Sanatate, ROmedic.

Fii Bine cu Tine este un eveniment deschis publicului larg din cadrul Conferintei Nationale de Psihotraumatologie, organizata de catre ISTT si aflata deja la cea de-a treia editie. Mai multe informatii despre Conferinta Nationala de Psihotraumatologie si despre ISTT pot fi gasite la www.istt.ro.

*** Despre Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT)

I.S.T.T. este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-profit, infiintata in anul 2010 care isi propune sa promoveze cunostinte despre traumele psihice si sa ofere ajutor psihologic celor care au nevoie de el. Concentrându-se pe profesionalism, colaborare si eficienta, echipa de psihologi care sustine si dezvolta acest institut are convingerea ca traumele psihice reprezinta mai mult decât durere sufleteasca si suferinta emotionala; trauma psihica este o importanta sursa de invatare si de evolutie personala.

Sursa: http://www.agerpres.ro/

 

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.

Urmareste-ne