Despre rolul psihoterapeutului in relatia cu bolnavii de cancer – Bucuresti,...
 /  Despre rolul psihoterapeutului in relatia cu bolnavii de cancer – Bucuresti,...
Despre rolul psihoterapeutului in relatia cu bolnavii de cancer – Bucuresti, mai, 2016
Lectori

Prelegere sustinuta de psihologul ISTT Anamaria Draguta la Conferinta Psiho-oncologia

Ce modificari aduce in viata si identitatea unei persoane un diagnostic oncologic? Cat de traumatizant este acest moment pentru pacient dar si pentru familia lui? Trauma duce la boala sau boala la trauma?

Acestea reprezinta o parte din punctele prelegerii “Psihotraumatologia in asistarea pacientilor cu afectiuni oncologice”, sustinuta de Anamaria Draguta (membru ISTT) la conferinta “Psiho- oncologia – parte integranta in tratamentul si recuperarea pacientilor cu diagnostic oncologic in Romania!”.

Din perspectiva psihotraumatologica, traumele sunt cele care participa la bolile autoimune. Care este rolul psihoterapeutului? El este o persoana de sprijin si este responsabil de intreg procesul terapeutic, pe durata caruia trebuie sa arate rabdare si disponibilitate fata de pacientul oncologic.

Totodata, sustinerea si ascultarea bolnavului sunt esentiale. In procesul terapeutic cu bolnavii sau supravietuitorii cancerului, e necesar sa fie stabilit cine este clientul: bolnavul sau toata familia lui. Un alt aspect foarte important este acela al lucrului in echipa, alaturi de medici si de asistenti.

Cea de-a V-a Conferinta nationala dedicata problematicii cancerului la copii, tineri si adulti supravietuitori a fost organizata de Asociatia P.A.V.E.L.


Participa la evenimentul: Despre rolul psihoterapeutului in relatia cu bolnavii de cancer – Bucuresti, mai, 2016
Am citit si sunt de acord cu Politica de Confidentialitate ISTT
Am citit si sunt de acord cu Termenele si conditiile de participare
( * ) Camp obligatoriu

Total: RON

Produs* :
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon* :Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.